Profitul net al producatorului de componente auto Johnson Controls, cu activitate si in Romania, a crescut cu 29% in perioada ianuarie-martie, al doilea trimestru al anului fiscal 2011, de la 274 milioane de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 354 milioane de dolari.
Veniturile au crescut cu 22%, la 10,14 miliarde de dolari, potrivit Reuters, anunta Mediafax.

Grupul a avertizat ca declinul productiei, cauzat de cutremurul care a afectat Japonia in martie, va reduce profitul si veniturile in trimestrul al treilea.

Veniturile vor inregistra un declin de 500 de milioane de dolari in trimestrul aprilie-iunie, iar profitul pe actiune va cobori cu 16-18 centi pe actiune, la 51-53 centi. In medie, analistii consultati de Reuters anticipau un castig de 67 de centi pe titlu in trimestrul al treilea al anului fiscal 2011.

"Daca nu ar fi existat situatia din Japonia am fi discutat despre imbunatatirea perspectivelor", a afirmat directorul financiar, Bruce McDonald.

In Romania, Johnson Controls produce scaune pentru Dacia si detine fabrici la Ploiesti, Pitesti si Mioveni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri