Statele Unite au dat publicitatii sambata mai multe inregistrari video confiscate in timpul raidului asupra resedintei din Pakistan a lui Osama ben Laden, care, potrivit unui oficial din serviciile de informatii, continua sa fie un "lider activ al Al-Qaida".
Cinci inregistrari video fara sonor, provenind din materialul confiscat in timpul raidului asupra resedintei lui ben Laden din orasul pakistanez Abbottabad, in cursul caruia liderul Al-Qaida a fost ucis, in noaptea de duminica spre luni, au fost prezentate jurnalistilor intr-o conferinta de presa, anunta Mediafax.

Una dintre ele, a carei data de realizare nu a fost determinata, il prezinta pe liderul Al-Qaida, cu barba alba, cu capul acoperit de o boneta neagra si acoperit de un vesmant maro, in timp ce urmareste televiziuni prin satelit.

Asezat pe jos, el foloseste telecomanda pentru a trece de la un post la altul, oprindu-se la canalele care difuzeaza imagini cu el.

Aceste imagini sunt cunoscute: ben Laden, cu un ciomag in mana, coboara o panta, unde liderul terorist se pregateste sa traga cu o arma Kalasnikov. Aceasta secventa a fost filmata probabil de o alta persoana.

Alte trei imagini video date publicitatii prezinta incercari de inregistrare.

Inregistrarile video si documentele confiscate de fortele speciale americane din resedinta lui bin Laden reprezinta "cea mai importanta" captura realizata vreodata in legatura cu un lider Al-Qaida, a afirmat sambata un oficial de rang inalt din serviciile de informatii.

"Datorita acestui raid, am pus mana pe cea mai importanta cantitate de documente care apartin unui lider terorist realizata vreodata", a declarat oficialul, care s-a exprimat sub protectia anonimatului in fata jurnalistilor.





Trupele Navy Seals au gasit in resedinta sa dispozitive de inregistrare, calculatoare, note manuscrise, a precizat el.
Aproximativ zece calculatoare, hard-disk-uri si o suta de dispozitive de stocare (CD, DVD si USB) au fost recuperate de americani, afirmase miercuri un alt oficial american.

Osama ben Laden era in continuare un "lider activ al Al-Qaida" si continua sa furnizeze instructiuni gruparii teroriste din resedinta sa de la Abbottabad, potrivit oficialului din serviciile de informatii.

"Documentele examinate in ultimele zile arata ca ben Laden ramanea un lider activ al Al-Qaida, furnizand instructiuni strategice, operationale si tactice gruparii", a declarat oficialul.

"Documentele confiscate ne-au furnizat deja o imagine importanta", a apreciat acesta.

Pe baza acestor documente Statele Unite au descoperit ca Al-Qaida intentiona sa comita atentate asupra sistemului feroviar cu ocazia comemorarii a zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, anuntase joi Departamentul de Securitate Interna.






Documentele confiscate justifica urmarirea sa

Cantitatea mare de documente confiscate in timpul raidului asupra resedintei lui Osama ben Laden demonstreaza "cat era de important" ca liderul al-Qaida sa fie cautat, a apreciat sambata directorul CIA, Leon Panetta, intr-un comunicat citat de AFP, potrivit agentiei Mediafax.

"Documentele gasite in resedinta demonstreaza din nou cat era de important sa il urmarim pe ben Laden", apreciaza Panetta.

"De la 11 septembrie, asta astepta de la noi poporul american. In cursul acestei operatiuni cruciale, ne-am respectat cuvantul", a adaugat el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri