Viitorul presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), italianul Mario Draghi, a avertizat miercuri fata de riscurile implicate de restructurarea datoriilor unei tari din zona euro, precum Grecia, in care costurile ar fi mai mari decat beneficiile, transmite Mediafax.
"O restructurare a datoriilor este o optiune in care costurile ar depasi beneficiile si implica grave riscuri financiare si macroeconomice", a afirmat Draghi intr-un raspuns scris la intrebarile puse de europarlamentari.

El a aratat ca soliditatea financiara a bancilor dintr-o astfel de tara, care sunt in general cele mai expuse la obligatiunile restructurate, va fi foarte probabil alterata.

"Din acest motiv, restructurarea datoriilor unei tari din zona euro prezinta un risc semnificativ de destabilizare a sistemului financiar", a avertizat Draghi, care nu poate exclude efecte semnificative de contagiune in alte state din regiune, cu impact negativ asupra increderii.

In cazul Greciei, programul de austeritate negociat cu Uniunea Europeana si FMI, in schimbul sustinerii financiare, este o provocare majora, dar reprezinta solutia cea mai putin costisitoare pentru toate partile implicate, a adaugat Draghi, care este seful bancii centrale italiene.

Intrebarile adresate de europarlamentari lui Draghi fac parte din procesul de nominalizare a sa la presedintia BCE. El a fost deja nominalizat, in luna mai, de catre ministrii de Finante din zona euro, dar trebuie sa fie numit oficial, la sfarsitul lui iunie, in timpul unui summit al sefilor de state si de guverne din UE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri