Euro s-a depreciat cu 0,8% fata de dolar, la 1,4193 dolari/euro, aproape de un minim al ultimei perioade, increderea investitorilor in moneda unica fiind afectata de amanarea urmatoarei transe din finantarea externa acordata anul trecut Greciei de UE, transmite Reuters.
Piata options si indicatorii tehnici prevestesc noi scaderi ale euro, cursul fiind deja aproape de minimul ultimelor trei saptamani, de 1,4073 dolari, atins joi pe platforma de trading EBS, scrie Mediafax.

Caderea euro s-a accentuat in jurul nivelului de 1,4250 dolari/euro, cand investitorii au inceput sa vanda pentru a evita noi pierderi.

Ministrii Finantelor din zona euro au amanat pana in luna iulie decizia finala privind plata urmatoarei transe, de 12 miliarde euro, din imprumutul de urgenta catre Grecia, cerand aprobarea unor noi masuri de austeritate de catre parlamentul de la Atena.

Participantii la piata au aratat ca se asteapta ca autoritatile europene sa acorde urmatoarea transa Greciei, care are nevoie de bani pana la jumatatea lunii iulie pentru a nu intra in default (incapacitate de plata).

Premierul elen George Papandreou a remaniat saptamana trecuta guvernul si merge marti in parlament pentru a cere un nou vot de incredere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri