Euro a atins un nou minim record fata de francul elvetian, din cauza temerilor privind extinderea crizei datoriilor suverane in economiile europene mari, iar tendinta negativa a monedei unice pare ca va continua, transmite Reuters.
Ministrii de Finante din zona euro s-au reunit la Bruxelles pentru o reuniune de urgenta referitoare la Grecia, in conditiile amplificarii pericolului ca criza sa afecteze si Italia.

Cotatia euro a fost influentata si de o informatie publicata de Financial Times potrivit careia liderii europeni iau in considerare un default (faliment) controlat al Greciei, prin care sa poata fi echilibrata situatia financiara a acestui stat, informeaza Mediafax.

Euro s-a depreciat cu 1,2%, la 1,1790 franci pe unitate.

Fata de moneda americana, euro a coborat cu 1,3%, la 1,4088 dolari pe unitate, fiind aproape de cel mai redus nivel din ultima luna.

Moneda europeana s-a depreciat cu 1,4% si fata de yenul japonez, la 113,36 yeni pe unitate.

"Euro va ramane sub presiune toata saptamana. Exista multe riscuri, in special testele de stres aplicate bancilor europene, care vor fi publicate vineri", a declarat Tom Levinson, analist la ING.

Levinson crede ca euro poate testa nivelul de 1,4000 dolari pe unitate, daca politicienii nu vor reusi sa calmeze pietele in privinta Greciei si Italiei.

Indicele dolarului a urcat cu circa 0,8%, la 75,807, cel mai ridicat nivel din ultimele doua saptamani. Aprecierea dolarului este limitata insa de riscul intrarii in incapacitate de plata a Statelor Unite, in lipsa majorarii plafonului de indatorare al tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri