Grupul canadian Bombardier a anuntat ca oferta sa a fost selectata de Chicago Transit Authority pentru o importanta comanda de garnituri de metrou, valoarea contractului fiind de peste o jumatate de miliard de dolari, informeaza Rompres.
       
La concurenta cu oferta rivalilor de la Alstom si Kawasaki, Bombardier a castigat contractul referitor la livrarea a 406 vagoane de metrou pentru o suma de 577 miliarde dolari.
       
Noile garnituri de metrou livrate de Bombardier vor fi primele din parcul Chicago Transit Authority (CTA) care utilizeaza propulsia cu curent alternativ, o tehnologie mai eficienta din punct de vedere economic, atat in ceea ce priveste consumul de energie cat si in ceea ce priveste costurile de mentenanta.
       
"Suntem fericiti sa adaugam orasul Chicago pe lista marilor metropole nord-americane care utilizeaza garnituri de metrou produse de Bombardier", a declarat presedintele diviziei nord-americane a grupului Bombardier Transport, William Spurr, mentionand orasele Boston, Mexico, Montreal, New York si Toronto.
       
In plus, daca CTA va decida sa foloseasca toate optiunile acestui contract, comanda finala ar putea sa se ridice la un numar total de 706 vagoane de metrou.
       
Anuntul constituie o a doua veste proasta primita de constructorul francez Alstom in ultima perioada. Potrivit presei din Québec, autoritatile acestei provincii canadiene ar fi decis sa acorde, fara procedura de licitatie, grupului Bombardier un contract de 1,1 miliarde dolari pentru reinnoirea garniturilor de metrou din Montréal, desi acest contract a constituit subiectul unor dispute aprinse intre Bombardier si Alstom. Se asteapta ca anuntul oficial al guvernului din Québec sa fie facut in cursul zilei de joi.