Grupul canadian Bombardier a anuntat ca oferta sa a fost selectata de Chicago Transit Authority pentru o importanta comanda de garnituri de metrou, valoarea contractului fiind de peste o jumatate de miliard de dolari, informeaza Rompres.

La concurenta cu oferta rivalilor de la Alstom si Kawasaki, Bombardier a castigat contractul referitor la livrarea a 406 vagoane de metrou pentru o suma de 577 miliarde dolari.

Noile garnituri de metrou livrate de Bombardier vor fi primele din parcul Chicago Transit Authority (CTA) care utilizeaza propulsia cu curent alternativ, o tehnologie mai eficienta din punct de vedere economic, atat in ceea ce priveste consumul de energie cat si in ceea ce priveste costurile de mentenanta.

"Suntem fericiti sa adaugam orasul Chicago pe lista marilor metropole nord-americane care utilizeaza garnituri de metrou produse de Bombardier", a declarat presedintele diviziei nord-americane a grupului Bombardier Transport, William Spurr, mentionand orasele Boston, Mexico, Montreal, New York si Toronto.

In plus, daca CTA va decida sa foloseasca toate optiunile acestui contract, comanda finala ar putea sa se ridice la un numar total de 706 vagoane de metrou.

Anuntul constituie o a doua veste proasta primita de constructorul francez Alstom in ultima perioada. Potrivit presei din Qubec, autoritatile acestei provincii canadiene ar fi decis sa acorde, fara procedura de licitatie, grupului Bombardier un contract de 1,1 miliarde dolari pentru reinnoirea garniturilor de metrou din Montral, desi acest contract a constituit subiectul unor dispute aprinse intre Bombardier si Alstom. Se asteapta ca anuntul oficial al guvernului din Qubec sa fie facut in cursul zilei de joi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri