Presedintele american Donald Trump a incercat sambata sa repare relatia tumultuoasa cu agentiile americane de spionaj, facand o vizita la sediul CIA, pentru a asigura agentii si conducerea ca ii sustine. Liderul de la Casa Alba a profitat de ocazie pentru critica presa pentru modul in care a acoperit ziua investiturii, relateaza Associated Press, potrivit News.ro.

Intr-un discurs improvizat, el a exagerat amploarea multimii care s-a strans pe National Mall pentru a-l vedea depunand juramantul. Potrivit lui Trump, multimea “a ajuns pana la Monumentul Washington”, desi fotografiile si filmarile au aratat contrariul.

Presedintele a lansat criticile dure in timp ce se afla in fata unui monument in onoarea ofiterilor CIA ucisi in timp ce serveau Statele Unite.

Decizia lui Trump de a vizita sediul CIA in prima sa zi plina ca presedinte a fost menita sa fie un gest public de apreciere a comunitatii de informatii, pe care a criticat-o in repetate randuri pe parcursul perioadei de tranzitie.

In discursul rostit in fata a circa 400 de oficiali CIA, el a negat ca ar fi avut o disputa cu serviciile de informatii, ci a fost “exact contrariul”. El a criticat din nou presa pentru ca a lasat aceasta impresie.

“Nimeni nu sustine mai mult comunitatea de informatii si CIA decat Donald Trump”, a spus el. “Nimeni”, a adaugat presedintele. El a le-a spus angajatilor ca sunt persoane speciale si extraordinare. “Va sustin atat de mult”, a dat asigurari Trump.

Vizita la cartierul general al Agentiei Centrale de Informatii din Langley, Virginia, are un caracter simbolic, dupa ce Trump a pus sub semnul intrebarii concluzia CIA ca Rusia a fost implicata in atacurile informatice care au interferat cu alegerile americane.

Trump a acceptat in cele din urma concluzia privind implicarea Rusiei, insa la inceputul acestei luni a pus sub semnul intrebarii profesionalismul CIA, cand i-a acuzat pe unii agenti de scurgeri de informatii catre presa, in legatura cu acuzatii nedovedite ca Moscova ar avea materiale compromitatoare despre el.

El a comparat metodele agentiilor americane de informatii cu tactici ale Germaniei naziste. In replica, directorul CIA John Brennan i-a atras atentia lui Trump ca “trebuie sa aiba grija pentru ca nu apreciaza si nu intelege in totalitate ce implicatii vor exista”.

Sursa foto: White House Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri