Vanzarile in Marea Britanie au atins in noiembrie cel mai scazut ritm inregistrat in ultimele opt luni pe fondul temperaturilor neobisnuit de mari care au afectat cererea pentru produsele de iarna, a relevat marti un raport publicat de The British Retail Consortium.
British Retail Consortium, asociatia britanica a comerciantilor, a precizat ca nivelul vanzarilor a crescut in noiembrie cu 0,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta cifra este cu mult mai mica decat nivelul inregistrat in luna precedenta, in octombrie inregistrandu-se un nivel de crestere cu 2,6% fata de aceeasi luna a anului 2005, informeaza NewsIn.

Totalul vanzarilor, care include si noile spatii comerciale vandute, a crescut cu 2,5% in luna noiembrie. Vanzarile articolelor de incaltaminte si imbracaminte au fost puternic afectate, temperaturile ridicate reprezentand un motiv pentru amanarea cumparaturilor de iarna. Vanzarile de mobila si alte utilitati casnice au fost modeste, indicand ca marirea costurilor imprumuturilor incepe sa aiba efect.

"Ritmul de crestere al vanzarilor in luna noiembrie comparativ cu cel din luna respectiva a anului trecut, a fost cel mai scazut din luna martie, vremea calduroasa fiind in mare parte cauza acestui lucru", a declarat directorul general al British Retail Consortium, Kevin Hawkins.

Cifrele din raport confirma datele publicate in cursul saptamanii trecute de Confederatia Industriala Britanica (Confederation of British Industry), care au indicat ca ritmul de crestere al vanzarilor in Marea Britanie a scazut in noiembrie pentru a doua luna consecutiv.

British Retail Consortium a precizat ca este deocamdata prea devreme pentru a emite concluzii in ceea ce priveste sezonul de cumparaturi de Craciun, adaugand ca si anul trecut vanzarile au crescut substantial in decembrie dupa ce au inregistrat scaderi in luna noiembrie.

"Nu putem fi siguri daca vremea calda va afecta grav sezonul de cumparaturi", a declarat sefa divizie de consultanta a firmei KPMG, Helen Dickinson.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri