Cel mai mare tranportor aerian din Europa, Air France-KLM, a decis sa nu faca o oferta de preluare a companiei italiene Alitalia, aflata in dificultate, scrie cotidianul francez La Tribune, potrivit NewsIn. Air France-KLM a decis ca o oferta de preluare a grupului de aviatie Alitalia ar reprezenta o cheltuiala prea mare, iar restructurarea retelelor companiei italiene ar fi mult prea dificila, scrie cotidianul La Tribune in editia de luni. Purtatoarea de cuvant a Air France-KLM a declarat ca nu poate oferi informatii suplimentare despre decizia companiei pe care o reprezinta.

Guvernul italian a stabilit un terment limita pentru depunerea ofertelor de preluare a Alitalia, care va expira la data de 29 ianuarie. La Tribune a precizat ca Air France-KLM va continua sa urmareasca acest proces, avand in vedere ca un alt grup ar putea fi interesat de preluarea Alitalia impreuna cu firma franco-olandeza.

Guvernul de centru-stanga al Italiei, care detine 49,9% din Alitalia, a anuntat la sfarsitul anului 2006 ca intentioneza sa vanda cel putin 30,1% din compania de aviatie. Potrivit legii italiene, achizitionarea unei participatii de asemenea dimensiuni ar obliga societatea interesata sa lanseze o oferta de preluare pentru intrega companie, care, insa, nu a inregistrat profit anual din 2002.

Air France, care detine o participatie de 2% din Alitalia, s-a confruntat in mai multe randuri cu presiuni politice din partea Italiei si a Frantei pentru a lansa o oferta de preluare a companiei italiene de transport aerian, insa a repetat ca aceasta decizie nu poate fi luata pana cand Alitalia nu va reusi sa se redreseze din punct de vedere economic.

Premierul italian, Romano Prodi a declarat, cu putin timp in urma, ca o posibila preluare a companiei Alitalia de catre grupul Air France-KLM ar fi o tranzactie avantajoasa, dar a mai spus si ca are dubii legate de incheierea tranzactiei.

Italia urmareste sa incheie acest proces in urmatoarele sase luni, a declarat ministrul economiei italian, Tommaso Padoa-Schioppa, in cursul acestei luni. in cazul in care acest proces de licitatie esueaza, Italia ar putea folosi chiar o oferta publica sau un schimb de actiuni pentru a-si ceda partea detinuta din Alitalia, reiese dintr-un comunicat emis de Trezoreria italiana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri