Grupul britanic ImperialTobacco Plc a anuntat, duminica, faptul ca va continua eforturile "amicale" de a achizitiona rivalul Altadis, producatorul tagarilor Gauloises, dupa ce compania franco-spaniola a respins oferta precedenta, de 45 de euro pe actiune, informeaza NewsIn.

Imperial a oferit joi 11,5 miliarde euro pentru a prelua grupul Altadis si a demarat un posibil razboi al ofertelor in industria tutunului, care trece printr-o perioada de consolidare. Altadis a respins oferta facuta de Imperial pentru ca este mult prea mica si considera ca un pret de 53 de euro pe actiune ar fi mult mai adecvat, a precizat o sursa din cadrul grupului. Oferta informala a Imperial a fost considerata ostila de catre membrii consiliului de administrare a Atladis.

Analistii sunt de parere ca British American Tobacco ar putea lansa o oferta de preluare a grupului franco-spaniol. O alta optiune ar fi ca Altadis sa lanseze o oferta de preluare a grupului Imperial, potrivit altor analisti.

Aproximativ 50% din actiunile Altadis sunt detinute de niste fonduri de investitii din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, printre ele numarandu-se Fidelity si Franklin Resources, precum si Morgan Stanley. Alte 20 de procente apartin unor institutii din Spania si Franta, in timp ce actionarii minoritari detin doar 10% din companie.

Franklin a precizat ca va sprijini oferta facuta de Imperial in cazul in care nu va aparea o alternativa. Fuziunea dintre Altadis si Imperial Tobbaco ar reuni ocupantii locurilor patru si cinci ai clasamentului producatorilor mondiali de tigari, insa grupul care s-ar putea naste nu va intrece ocupantii primelor trei pozitii Altria, British American Tobacco si Japan Tobacco.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri