UniCredit, cea mai mare banca din Italia, a intrat miercuri in conflict cu unitatea recent cumparata Banco di Sicilia, amenintand cu o procedura legala dupa ce aceasta a numit manageri fara aprobarea UniCredit, relateaza Reuters.

Banco di Sicilia, pe care UniCredit o controleaza in totalitate dupa cumpararea bancii Capitalia in octombrie, a refuzat sa accepte un director general numit de UniCredit si a anuntat miercuri ca si-a ales propria conducere.

UniCredit a reactionat anuntand ca numirile sunt "nule si in van" si a adaugat ca va intruni consiliul de numire pe 15 ienuarie, pentru a discuta posibilele actiuni legale.

Analistii considera ca Banco di Sicilia, cu sediul intr-o regiune afectata de crima organizata si de dezvoltarea economica slaba, a inregistrat una dintre cele mai slabe performante dintre unitatile Capitalia si a avut parte de un control destul de relaxat inainte de a fi cumparata de UniCredit.

Unitatea siciliana are legaturi puternice cu liderii politici locali, iar conducerea regionala si teritoriala detinea aproape 3% din Capitalia inainte de preluarea UniCredit.

Analistii estimeaza ca UniCredit va castiga in cele din urma disputa, care ar putea sa incetineasca integrarea unitatii siciliene in cadrul unuia din "greii" pietei bancare europene.

"Situatia este o anomalie. Este normal ca un cumparator sa doreasca numirea propriilor oameni la conducerea unei subsidiare", a declarat un analist din Milano.

"Mana de fier a directorului executiv UniCredit, Alessandro Profumo, va triumfa in cele din urma", a adaugat analistul.

Banco di Sicilia are o retea de 550 de sucursale, reprezentand peste 10% din reprezentantele UniCredit din Italia. Banca a anuntat venituri totale de 562,7 milioane euro (827 milioane dolari) si un profit net de 102,3 milioane euro in prima jumatate a anului 2007, potrivit informatiilor de pe pagina sa de internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri