Traderul de origine franceza, Jerome Kerviel, acuzat de fraudarea bancii Societe Generale, a adus castiguri de 1,4 miliarde euro bancii franceze pana la sfarsitul anului 2007, inainte de acumularea datoriei de 4,82 miliarde euro, a anuntat luni banca, conform AFP, citat NewsIn.
Traderul a inregistrat castiguri de 1,4 miliarde euro in 2007 datorita altor operatiuni neautorizate, Societe Generale anuntand astfel o pierdere mai mica.

Dupa ce a realizat aceste castiguri pentru Societe Generale, traderul a acumulat in primele trei saptamani ale lunii ianuarie pozitii riscante cu o valoare totala de 50 miliarde euro.

Pierderea de 4,82 miliarde euro anuntata in momentul descoperirii "fraudei", corespunde diferentei dintre paguba de 6,3 miliarde euro facuta de Jérôme Kerviel si castigul de 1,4 miliarde euro, realizat de acesta la sfarsitul anului 2007.

Aceste cifre au fost deja publicate de ziarul Le Monde.

Banca franceza a anuntat luni ca rezultatele sale nete in 2007 ar trebui sa atinga 947 milioane euro.

Jerome Kerviel, in varsta de 31 de ani, a fost acuzat pe 28 ianuarie de "fals si uz de fals", iar justitia a decis vineri sa-si puna in arest provizoriu.

Un agent comercial al bancii Societe Generale a fost retinut si interogat, vineri, in legatura cu relatiile pe care le are cu traderul, inainte de a fi pus in libertate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri