Pietele financiare mondiale raman fragile si Uniunea Europeana (UE) ar trebui sa intervina prin reglementarea acestora daca sectorul privat nu reuseste sa schimbe situatia destul de rapid, arata un raport preliminar al sedintei de saptamana viitoare a ministrilor economiei din UE, scrie Reuters, citat de NewsIn.
"Conditiile din sistemul international al pietelor financiare raman fragile", arata raportul preliminar al emis de Consiliul Ministrilor de Finante din cadrul Uniunii Europene.

Raportul obtinut de Reuters mentioneaza ca multe banci au imbunatatit gradul de transparenta al expunerilor la criza creditelor, insa nesiguranta persista in legatura cu dimensiunea si distributia pierderilor in ansamblu.

"In acelasi timp, au aparut semne de slabiciune si in alte piete", mai arata raportul.

Responsabilii cu politica monetara sunt ingrijorati de faptul ca bancile continua sa afiseze pierderi uriase ale produsilor structurati cu un nivel ridicat de complexitate, legati de piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat.

In contextul evolutiei din ultimul trimestru din 2007, "sunt posibile si alte pierderi, cu o valoare de piata chiar mai mare, in sectorul asigurarilor", potrivit raportului

Pierderile au inceput sa se faca simtite in august 2007 si s-au transformat intr-o adevarata criza a creditelor. Cu toate acestea, impactul total al crizei urmeaza sa se faca simtit, in parte din cauza lipsei de acces la datele legate de expuneri.

UE, Fondul Monetar de International (FMI) si grupul G7 au intocmit un plan de a revizui multe aspecte de reglementare, pentru a vedea ce schimbari de reglementare sunt necesare in contextul crizei creditelor.

Raportul mai mentioneaza ca anii profitabili au oferit celor mai multe banci europene o pozitie puternica pentru a face fata socurilor recurente ce nu dau semne de atenuare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri