Credit Suisse a avertizat ca este putin probabil sa inregistreze profit in primul trimestru din 2008 din cauza pierderilor cauzate de datorii si a pietelor dificile, insa deprecierile activelor anuntate in februarie nu au fost atat de grave cum estimau initial, relateaza presa internationala.
Banca a anuntat in cadrul unui comunicat ca a fost pe profit pana la sfarsitul lunii februarie, insa conditiile pietei sunt mai dificile in martie.

"Pe fondul conditiilor dificile din piata din luna martie, in prezent Credit Suisse considera ca este putin probabil sa inregistreze profit in primul trimestru", a mai anuntat banca.

Banca a coborat estimarea anterioara a pierderilor cauzate de deprecieri ale activelor sustinute prin credite ipotecare, cu 200 milioane franci elvetieni, la 2,86 miliarde franci.

In februarie, banca a socat pietele prin afisarea unor pierderi de 2,85 miliarde dolari din deprecieri de active si a concediat unii traderi dupa ce a descoperit erori in bilanturile contabile.

Banca estimase anterior ca va inregistra profit in primul trimestru si ca pierderile vor duce la scaderea profitului net cu 1 miliard dolari, dupa ce a luat in calcul reducerile de taxe si anularea unor prime pentru angajati.

Deprecierile activelor sunt ultimele dintr-o serie de socuri inregistrate de banci la nivel mondial, socuri precum noile expuneri la creditele ipotecare cu grad de risc ridicat anuntate de UBS si preluarea de urgenta a bancii americane de investitii Bear Stearns de catre concurenta JP Morgan.

Credit Suisse anuntase anterior pierderi legate de creditele ipotecare de 2 miliarde franci elvetieni in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri