Banca elvetiana Credit Suisse a raportat o scadere puternica a profitului net in primul trimestru, ca urmare a unei pierderi exceptionale din reevaluarea datoriei si veniturilor mai reduse la divizia de investitii, care a vandut active pentru a se adapta conditiilor mai dure, conform Mediafax.
Profitul a scazut cu 96%, la 44 milioane de franci elvetieni (48,3 milioane de dolari) in primul trimestru, de la 1,14 miliarde de franci elvetieni in perioada similara a anului anterior.

Majoritatea analistilor se asteptau la pierderi, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Banca a raportat un cost exceptional de 1,5 miliarde de franci in primul trimestru, rezultat din cresterea pe piata financiara a valorii datoriei companiei, care devine astfel, teoretic, mai scumpa la o eventuala rascumparare.

Excluzand o serie de costuri exceptionale, banca a avut profit de 1,55 miliarde de franci. Banca a inregistrat costuri de 534 milioane de franci pentru bonusurile bancherilor pe anul 2011.

Suma alocata pentru bonusurile pe anul trecut scoate in evidenta o problema care afecteaza cele mai mari doua banci din Elvetia, Credit Suisse si UBS. Costurile cu personalul sunt printre cele mai ridicate cheltuieli pentru cele doua institutii de credit. De asemenea, politica bonusurilor atrage si critici din partea actionarilor.

Conducerea Credit Suisse a anuntat ca se mentine in grafic pentru atingerea tintei unui program de reducere a costurilor cu doua miliarde de franci elvetieni anul urmator, in timp ce pentru primul trimestru a depasit obiectivul stabilit.

Veniturile au coborat cu 25% in primul trimestru, de la 7,8 miliarde de franci la 5,88 miliarde de franci.

Referindu-se la imbunatatirea substantiala fata de ultimul trimestru al anului trecut, cand Credit Suisse a raportat pierderi, directorul general, Brady Dougan, a declarat ca banca a avut "un inceput bun in 2012".

Divizia de investment banking a Credit Suisse a inregistrat un profir inainte de taxe de 993 milioane de franci, in scadere de la 1,48 miliarde de franci in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a declinului veniturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri