Profitul a scazut cu 96%, la 44 milioane de franci elvetieni (48,3 milioane de dolari) in primul trimestru, de la 1,14 miliarde de franci elvetieni in perioada similara a anului anterior.

Majoritatea analistilor se asteptau la pierderi, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Banca a raportat un cost exceptional de 1,5 miliarde de franci in primul trimestru, rezultat din cresterea pe piata financiara a valorii datoriei companiei, care devine astfel, teoretic, mai scumpa la o eventuala rascumparare.

Excluzand o serie de costuri exceptionale, banca a avut profit de 1,55 miliarde de franci. Banca a inregistrat costuri de 534 milioane de franci pentru bonusurile bancherilor pe anul 2011.

Suma alocata pentru bonusurile pe anul trecut scoate in evidenta o problema care afecteaza cele mai mari doua banci din Elvetia, Credit Suisse si UBS. Costurile cu personalul sunt printre cele mai ridicate cheltuieli pentru cele doua institutii de credit. De asemenea, politica bonusurilor atrage si critici din partea actionarilor.

Citeste si:

Conducerea Credit Suisse a anuntat ca se mentine in grafic pentru atingerea tintei unui program de reducere a costurilor cu doua miliarde de franci elvetieni anul urmator, in timp ce pentru primul trimestru a depasit obiectivul stabilit.

Veniturile au coborat cu 25% in primul trimestru, de la 7,8 miliarde de franci la 5,88 miliarde de franci.

Referindu-se la imbunatatirea substantiala fata de ultimul trimestru al anului trecut, cand Credit Suisse a raportat pierderi, directorul general, Brady Dougan, a declarat ca banca a avut "un inceput bun in 2012".

Divizia de investment banking a Credit Suisse a inregistrat un profir inainte de taxe de 993 milioane de franci, in scadere de la 1,48 miliarde de franci in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a declinului veniturilor.