Scott Carson, presedintele diviziei comerciale a constructorului american de avioane Boeing, s-a aratat increzator in perspectivele pietei aeronautice, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la salonul aeronautic din Farnborough, potrivit AFP, citat de NewsIn.
"Jocul s-a incheiat? Nu cred. Criza actuala va crea oportunitati si vom raspunde atat provocarilor din prezent, precum si celor pe care le anticipam in viitor", a declarat Carson in prima zi a salonului ce va fi deshis pana pe 20 iulie.

In timp ce criza creditelor a alimentat scumpirea petrolului, care a atins saptamana trecuta un nou record de peste 147 dolari/baril sustinut de ingrijorarile legate de perspectivele sectorului aeronautic, si in timp ce mai multe companii americane se confrunta cu dificultati majore, Carson s-a aratat increzator.

"Cresterea economica s-a redus semnificativ in tarile dezvoltate, si exista in continuare riscuri din ce in ce mai mari asupra unui numar de state emergente, insa ramanem increzatori in perspectivele produselor noastre, in contextul in care clientii nostri vor trebui sa isi inlocuiasca aparatele vechi de zbor cu unele noi, cu un consum mai redus de carburant", a adaugat acesta.

La putin timp dupa aceste declaratii, Boeing a inregistrat prima comanda in cadrul salonului aeronautic. Noua companie de zboruri cu costuri reduse din Emiratele Arabe Unite, Fly Dubai, a comandat 50 de avioane Boeing 737 si Boeing 800.

Grupul evalueaza cererea mondiala de avioane comerciale la 29.400 de unitati pana in 2027, intr-o piata de 3.200 miliarde dolari, potrivit previziunilor pe 20 de ani prezentate miercurea trecuta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri