Grupul energetic francez Electricite de France (EDF) face progrese in discutiile privind preluarea companiei British Energy, potrivit unor surse avizate, dar unul dintre actionarii principali a spus ca analizeaza o propunere concurenta facuta de Centrica, scrie Reuters, citat de NewsIn.
EDF a facut o oferta de preluare a British Energy, de 12 miliarde lire sterline (21,1 miliarde dolari), in numerar, respinsa de actionarii companiei britanice, pe 1 august.

Surse avizate au declarat, insa, pentru Reuters ca discutiile intre reprezentantii EDF si cei ai British Energy continua si s-ar putea chiar apropia de un rezultat pozitiv.

Cu toate acestea, compania M&G, care detine un pachet de 7% din actiunile British Energy, a aratat, pentru Reuters, ca reprezentantii sai considera ca oferta EDF subevalueaza British Energy si ca acestia au discutat cu reprezentantii Centrica despre o tranzactie concurenta. Centrica detine si compania British Gas.

"Am prefera sa avem ocazia sa avem o propunere concurenta din partea Centrica", a declarat o purtatoare de cuvant a M&G si a adaugat ca discutiile de saptamana aceasta cu reprezentantii firmei britanice de utilitati au fost "constructive".

O sursa avizata a declarat ca reprezentantii Centrica, firma ce facuse o oferta integrala de preluare a British Energy, respinsa la inceputul anului, sunt inca interesati de o fuziune cu acesta companie.

Cotatia actiunilor British Energy a urcat pentru scurt timp dupa publicarea stirii despre discutiile dintre reprezentantii M&G si cei ai Centrica, iar apoi au coborat cu 0,5%, pana la cotatia de 734 pence.

M&G este unul dintre cei doi actionari principali care au respins oferta EDF de 765 pence/actiune. Celalalt este Invesco, actionar ce sustine, de asemenea, o fuziune cu Centrica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri