Biroul Federal de Investigatii (FBI) a lansat o ancheta ce vizeaza activitatile din cadrul Fannie Mae, Freddie Mac, Lehman Brothers si AIG precum si conducerea acestora, din cauza unor suspiciuni ce privesc fraude cu credite ipotecare, surse apropiate situatiei au declarat pentru CNN.
Fraudele comise prin intermediul creditelor ipotecare se refera la o gama larga de actiuni prin care se omit sau se prezinta in mod eronat datele necesare in vederea obtinerii unui credit imobiliar.

Purtatorul de cuvant al FBI-ului, Richard Kelko, nu a dorit sa comenteze aceasta informatie, insa a precizat ca 26 de firme fac obiectul unei investigatii ce priveste fraude prin credite ipotecare.

“FBI-ul are in derulare 26 de investigatii ce privesc fraude la nivel de corporatii”, a spus Kelko. Directorul FBI, Robert Mueller, a declarat anterior ca mai multe corporatii fac obiectul unei anchete ce priveste acest tip de fraude.

Conform unor surse apropiate situatiei, investigatiile ce privesc bancile Fannie, Freddie, Lehman si compania de asigurari AIG sun in stadii incipiente.

Statele Unite se confrunta cu o criza in sectorul financiar, cauzata in mare parte de caderea sectorului imobiliar. Creditorii ipotecari au relaxat in ultimii ani conditiile pentru obtinerea de credite, preturile caselor crescand cu 85% din 1996 pana in 2006.

Dupa ce aceasta tendinta a luat sfarsit, maril banci americane au suferit pierderi majore. Astfel, Fannie Mae si Freddie Mac au fost nationalizate, Lehman Brothers a intrat in faliment si AIG a primit 85 miliarde dolari din parte Federal Reserve pentru a evita colapsul.

In urma acestor evenimente, FBI-ul a lansat o ampla ancheta la nivel national, pentru a descoperi fraude comise cu credite ipotecare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri