Chevron a devenit al treilea grup petrolier non-guvernamental din lume, in locul companiei britanice BP, in contextul in care problemele din Rusia si deprecierea lirei sterline au afectat afacerile BP, arata Reuters.
Valoarea de piata a BP a fost de 131,2 miliarde dolari, conform cotatiei actiunilor de la inchiderea sedintei de vineri, fata de 131,3 miliarde dolari, ce reprezinta capitalizarea Chevron, dupa cum arata NewsIn.

Ieftinirea titeiului de la un nivel record de 147 dolari/baril atins in iulie, la aproximativ 63 dolari/baril a dus la pierderea increderii investitorilor in sectorul petrolier.

Expunerea BP fata de piata ruseasca - prin compania cu capital mixt TNK-BP, ce produce un sfert din totalul de petrol si gaze naturale al BP - a influentat evolutia negativa a actiunilor companiei.

BP a fost a doua cea mai mare companie din acest sector, pana la preluarea in 2006 de catre Royal Dutch Shell Plc, dupa care capitalizarea BP a fost afectata de explozia din 2005 a rafinariei Texas City, care a ucis 15 muncitori, si de amanarea unor proiecte importante.

Exxon Mobil este cel mai mare grup petrolier listat la bursa, avand o capitalizare de 358,6 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri