Profitul net al Chevron s-a dublat in trimestrul al treilea, la 7,9 miliarde dolari, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, dupa ce pretul ridicat al petrolului si marjele de rafinare au sustinut castigurile companiei, potrivit unui comunicat al firmei petroliere, citat de Reuters.
Chevron a avut un profit net de 7,9 miliarde dolari in trimestrul al treilea, respectiv de 3,85 dolari/actiune, comparativ cu 3,7 miliarde dolari, adica 1,75 dolari/actiune in aceeasi perioada de anul trecut.

Analistii estimasera ca a doua companie petroliera din Statele Unite va afisa un profit net de 6,55 miliarde dolari, adica 3,27 dolari/actiune, pe fondul unor venituri de 89,4 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters.

Reprezentantii Chevron au spus ca uraganele care au afectat Golful Mexic au redus cu aproape 400 milioane dolari castigurile companiei.

Rezultatele au venit la o zi dupa cele ale firmei concurenta Exxon Mobil, care au depasit estimarile analistilor, afisand un profit trimestrial record, ca urmare a cresterii profitului din explorare si productie si a imbunatatirii marjelor de rafinare.

Exxon mentionase ca productia sa ar trebui sa creasca in 2009 si ca vrea sa isi mentina bugetul actual de cheltuieli.

Actiunile Chevron au pierdut o cincime din valoare in 2008, comparativ cu o scadere cu 34% a indicelui companiilor petroliere de la Chicago Board Options Exchange.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri