Recesiunea in care se estimeaza ca va intra economia ungara ar putea sa dureze 18 luni, iar partea cea mai dificila a acesteia nu a sosit inca, a spus premierul ungar Ferenc Gyurcsany, relateaza Reuters.
"Cea mai dificila perioada inca nu a trecut", a declarat Gyurcsany. Economia Ungariei se va comprima, cel mai probabil, cu 1% in 2009, in contextul in care exporturile scad, iar consumul la nivel national este afectat de limitarile bugetare si de scaderea salariilor.

Saptamana trecuta, guvernul ungar a lansat un plan de stimuli economici pentru a salva tara de la recesiune, insa controlul strict al bugetului nu permite noi cheltuieli si banca centrala a avertizat ca refacerea economica va fi lenta, potrivit NewsIn.

Aproximativ 15.200 de companii ungare au intrat in incapacitate de plata in primele trei trimestre din 2008, in crestere cu 11% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit statisticilor diviziei ungare a companiei franceze Coface, scrie Budapest Business Journal in editia online.

De asemenea, circa 26% din procedurile de intrare in faliment au fost in sectorul comercial, iar 17% in constructii. Numarul companiilor care au intrat in incapacitate de plata a fost disproportionat de mare si in turism, imobiliare si auto, mai scrie BBJ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri