Sectorul financiar va reprezenta in viitor o parte mai mica din economia americana, in conditiile in care noile reglementari stabilesc limite mai severe pentru "asumarea masiva de risc", a declarat presedintele Statelor Unite, Barack Obama, citat de Reuters.
Obama, a carui administratie a pus bazele unui set de reforme in sectorul bancar in cadrul eforturilor de a gestiona criza financiara, a spus ca rolul acestei industrii in Statele Unite va fi diferit la sfarsitul actualei recesiuni.

"Ceea ce cred ca se va schimba, ce cred ca a fost o aberatie, este situatia in care profitul companiilor din sectorul financiar avea o pondere atat de mare in profitabilitatea noastra generala in ultimul deceniu", a declarat Obama, pentru New York Times.

"O parte a acestei probleme va fi rezolvata de efectele reglementarilor, care vor inhiba indatorarea masiva si asumarea masiva de riscuri, ce devenisera (practici) atat de comune", a aratat presedintele SUA.

Obama a mai spus ca unii someri care s-ar fi indreptat in mod normal spre sectorul financiar se vor reorienta spre alte sectoare economice, cum ar fi ingineria.

"Wall Street va ramane o parte mare, importanta a economiei noastre, insa doar atat cat era in anii 70' si 80'. Nu va mai reprezenta jumatate din economia noastra", a spus Obama. "Nu vrem ca toti absolventii de colegiu cu aptitudini in matematica sa devina traderi de derivative", a adaugat el.

Administratia Obama a propus in martie reforme decisive pentru a reduce asumarilor de risc pe Wall Street si a acoperi fisurile la nivel de reglementare, ca sa impiedice excesele care au dus la cea mai grava criza de la Marea Depresiune din anii '30.

Obama a mai declarat, in cadrul interviului, ca o reglementare mai buna va contribui la restabilirea increderii in sistemul financiar din Statele Unite.

"Un regim de reglementare mai viguros va contribui, cred, la recastigarea increderii si vom vedea in continuare mult capital global care vrea sa se instaleze in Statele Unite", a mentionat presedintele SUA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri