Alstom si Schneider Electric au prezentat o oferta care maximizeaza valoarea Areva T&D, propunand achizitia comuna a actiunilor Areva T&D pentru suma de 2,29 miliarde de euro, iar in prezent cele doua companii au demarat negocieri exclusive cu Areva pentru achizitia Areva T&D.
"Consiliul de supraveghere al Areva a anuntat in data de 30 noiembrie 2009 decizia de a demara negocieri exclusive cu Alstom si Schneider Electric pentru preluarea activitatilor de transport si distributie ale Areva (Areva T&D). Alstom si Schneider Electric au prezentat o oferta care maximizeaza valoarea Areva T&D, propunand achizitia comuna a actiunilor Areva T&D pentru suma de 2,29 miliarde de euro. La data de 30 iunie 2009, datoriile nete al Areva T&D se cifrau la aproximativ 1,05 miliarde de euro. Dupa incheierea tranzactiei, Schneider Electric si Alstom isi propun sa achizitioneze actiunile Areva T&D printr-un instrument de achizitie comun, urmand ca activitatile sa fie transferate progresiv catre Schneider Electric si Alstom", se arata intr-un comunicat emis de Alstom.

De asemenea, Areva a decis sa selecteze oferta pentru negocieri exclusive, anunta NewsIn.

"Scopul acestor negocieri este de a finaliza contractul de cesiune care va necesita in final aprobarea Comisiei de Participatii si Transferuri, opinia reprezentantilor angajatilor si acordul autoritatilor din domeniul concurentei. Cei doi parteneri au propus un proiect care maximizeaza valoarea companiei si creeaza cele mai bune conditii pentru dezvoltarea activitatilor Areva T&D, precum si un angajament solid fata de angajatii Areva T&D", se mai arata in comunicatul companiei.

Cele trei activitati ale Areva T&D, cu partea de Transport preluata de catre Alstom (reprezentand aproximativ doua treimi din activitate) si partea de Distributie la Schneider Electric (aproximativ o treime), ar urma sa fie integrate.

"Alstom si Schneider Electric deschid astfel calea catre cooperarea in domeniile industrial, comercial si tehnologic care pana in prezent nu era accesibila pentru Areva T&D: conexiunea cu producerea de energie electrica, achizitia unei parti critice a pietei de medie tensiune, acces la piete mai largi si inovatii pentru intreaga piata de energie electrica. Alstom si Schneider Electric vor pastra si dezvolta legaturile dintre transport si distributie pe toate planurile: comercial, prin acorduri de inter-achizitie, tehnologic, prin adoptarea de standarde identice (hardware si software) si inovatie, prin programe comune ambitioase de cercetare si dezvoltare cu privire la conceptul de Retele Inteligente", potrivit comunicatului.

Totodata, Alstom si Schneider Electric anunta ca vor extinde capabilitatile Areva T&D in ceea ce priveste proiectele la cheie (in prezent 1,6 miliarde euro numai pentru transport si distributie) la mai mult de 8 miliarde euro pentru piata completa de energie electrica prin insumarea capabilitatilor Alstom si Schneider Electric.

Cele doua companii, Alstom si Schneider Electric au comunicat ca nu vor face nicio restructurare in cadrul Areva T&D.

"In plus, in Europa si pana la inceputul anului 2013, nu vor fi inchise locatii, cu exceptia planurilor sociale care vor fi comunicate angajatilor pana la data semnarii contractului de vanzare, nu vor exista planuri de concedieri colective in afara plecarilor voluntare, exceptand cazul in care conditiile economice generale se vor inrautati semnificativ. Alstom si Schneider Electric s-au angajat de asemenea sa le propuna tuturor angajatilor din Europa un post echivalent in aceeasi arie geografica, cu pastrarea
calificarii, vechimii in munca si a remuneratiei. In cadrul Alstom, angajatii provenind de la Areva Transmission vor forma un al treilea sector, alaturi de sectorul Power si sectorul Transport", anunta companiile.

Prin consolidarea echipelor similare de medie tensiune, Schneider Electric va crea o noua unitate numita "Energy", cu o cifra de afaceri de 4,6 miliarde euro si 22.000 de angajati.

Cei doi parteneri intentioneaza, de asemenea, sa realizeze o tranzitie rapida.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri