Comisia Europeana (CE) a autorizat proiectul de preluare a celei mai mari parti a activitatii diviziei de gestionare a activelor a Societe Generale din Europa si Asia de catre grupul Credit Agricole, care nu ar distorsiona semnificativ concurenta.
Credit Agricole va prelua majoritatea activitatilor traditionale de administrare a activelor desfasurate de Societe Generale in Europa si Asia, prin Societe Generale Asset Management (SGAM). In aceasta preluare nu au fost incluse activitatile "netraditionale" sau "alternative" de management al activelor din Europa, printre care se numara Lyxor Asset Management, scrie NewsIn.

Credit Agricole este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Franta si deruleaza activitati de management al activelor pentru persoane fizice, firme si investitori institutionali.

Achizitia va duce la regruparea activelor SGAM in cadrul unei societati de tip holding, care ar urma sa fie controlata exclusiv de Credit Agricole.

Societe General a acceptat semnarea unor acorduri pe termen lung privind distributia activelor acestui holding, care va deveni furnizorul sau privilegiat, prin intermediul retelei sale de distributie pentru populatie din Franta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri