Veniturile grupului bancar UniCredit, cu activitati si pe piata romaneasca, ar putea fi afectate de criza financiara din Grecia si Dubai, potrivit unui document al grupului italian.
Evenimentele recente din aceste piete "ar putea avea un efect negativ asupra veniturilor din tranzactionare pe pietele de capital", a precizat banca intr-un document, citat de Bloomberg, potrivit NewsIn, cu ocazia majorarii de capital de 4 miliarde euro din 8 ianuarie, fara a oferi estimari legate de venituri.

UniCredit isi majoreaza capitalul, in contextul in care tarile europene ies din cea mai greava recesiune de la Al Doilea Razboi Mondial.

Directorul executiv al bancii, Alessandro Profumo, a decis, de asemenea, sa reduca nivelul cheltuielilor si sa vanda activele nestrategice, pentru a strange capital.

Autoritatea de Investitii din Libia si Banca Centrala a Libiei, ce detin 4,9% din UniCredit, sunt printre investitorii care isi vor exercita dreptul de preemptiune in cadrul majorarii de capital ce a inceput luni.

Fondazione Cassa di Risparmio di Torino, Fondazione Cassa di Risparmio di Modena, Carimonte Holding si Allianz au anuntat, de asemenea, ca vor cumpara noi actiuni, potrivit documentului.

Unicredit vinde actiuni la un pret unitar de 1,589 euro si ofera 3 actiuni noi pentru fiecare 20 de actiuni detinute deja.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri