Trezoreria spaniola a vandut titluri cu scadenta la trei si sase luni in valoare de 3,4 miliarde de euro, la randamente in scadere comparativ luna precedenta, pentru prima data incepand din martie, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.
Situatia financiara a Spaniei a intrat in centrul atentiei investitorilor dupa ce Grecia a fost nevoita sa ceara ajutorul Uniunii Europene la sfarsitul lunii aprilie, insa temerile s-au mai calmat in ultima luna ca urmare a succesului inregistrat de mai multe emisiuni de obligatiuni.

Randamentul mediu la trei luni acordat investitorilor a fost de 0,67%, in scadere de la 0,91% la precedenta emisiune, in timp ce la sase luni statul s-a angajat sa plateasca un randament de 1,14%, comparativ cu 1,55% in iunie.

Semnele ca situatia economiei europene se imbunatateste mai rapid decat se asteptau analistii au contribuit, de asemenea, la optimismul ca Spania si alte tari cu probleme din zona euro vor putea sa treaca peste dificultati.

Costurile asigurarii datoriilor Greciei, Spaniei si ale altor state cu dificultati din zona euro au scazut marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri