Grecia a ratat tinta de reducere a deficitului bugetar pentru prima data in acest an, din cauza platilor masive de datorii si venituri mai mici decat s-a anticipat, potrivit datelor provizorii ale Ministerului de Finante referitoare la perioada ianuarie-august, potrivit Reuters, informeaza Mediafax.
Deficitul bugetar al Greciei s-a redus cu un ritm anual de 32,2%, la 14,49 de miliarde de euro, in primele opt luni, cadenta mai mica decat cea de 39,5% proiectata pentru acest an.

"Scaderea deficitului a fost incetinita de acumularea masiva de plati de dobanzi in lunile iulie si august, dar si din cauza insuficientei veniturilor", a anuntat Ministerul de Finante.

Actiunile companiilor elene au inregistrat scaderi vineri, dupa ce datele referitoare la deficit au aruncat indoieli asupra capacitatii Atenei de a atinge tintele fiscale pentru 2010.

Grecia s-a angajat sa diminueze deficitul bugetar la 8,1% din Produsul Intern Brut (PIB) anul acesta, de la 13,6% din PIB in 2009, in schimbul unui program de sprijin financiar de 110 miliarde de euro stabilit de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International.

Veniturile nete din taxe au crescut cu 3,3% in intervalul ianuarie-august, obiectivul anual fiind un avans de 13,7%, in conditiile in care masurile de austeritate au aruncat statul in cea mai severa recesiune din ultimii 40 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri