Membrii Fondului Monetar International (FMI), reuniti la Washington, nu au ajuns la un acord in privinta evitarii unui "razboi al valutelor", insa au stabilit ca este nevoie de o supraveghere mai buna a statelor bogate, transmite Reuters.
Cei 187 de membrii FMI au emis un comunicat, in urma discutiilor de la Washington, in care subliniaza nevoia supravegherii statelor bogate, ceea ce ar putea conferi Fondului un rol mai mare in gestionarea problemei cursului de schimb al monedei chineze, yuanul, informeaza Mediafax.

Membrii FMI nu au stabilit, insa, masuri concrete pentru rezolvarea problemei cresterii economice mondiale neuniforme, care sta la baza tensiunilor de pe pietele de schimb valutar.

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a sustinut ca exista o legatura directa intre reformele planuite de FMI pentru a conferi economiilor emergente o influenta mai mare si politicile valutare. El considera ca pietele emergente trebuie sa adope o politica mai flexibila privind monedele nationale, daca vor mai multa influenta.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat ca spera sa obtina in cateva saptamani un acord referitor la conferirea unor puteri mai mari statelor emergente in cadrul institutiei financiare internationale. Totodata, modul in care FMI va supraveghea mai strict a ramas neclar, noteaza Reuters.

Comunicatul mentioneaza ca "este nevoie urgenta de masuri pentru consolidarea eficientei institutiei si rolului acesteia ca organism cu puteri globale in domeniul supravegherii macro-financiare si colaborarii in privinta politicilor".

Strauss-Kahn a emis ideea ca FMI sa evalueze economiile celor mai mari cinci economii mondiale, SUA, Japonia, China, zona euro si Marea Britanie, si sa analizeze impactul politicilor nationale asupra economiei mondiale.

El a mentionat ca va participa personal la consultari economice cu cei mai importanti membri FMI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri