Procuratura germana a platit aproximativ 1,5 milioane euro pentru date despre clienti ai bancii elvetiene Julius Baer, parte a unei operatiuni mai ample de identificare a germanilor bogati responsabili de evaziune fiscala prin pastrarea de fonduri in banci din Elvetia, transmite Reuters.
Un purtator de cuvant al procuraturii din orasul german Munster a declarat, luni, ca landul Renania de Nord-Westfalia a cumparat un CD cu 200 de seturi de date. Achizitia a avut loc in aceasta vara, iar suma a fost donata ulterior in scopuri caritabile, potrivit Mediafax.

Germania, alaturi de Italia, SUA si Franta, a fost printre cei mai duri critici ai legii secretului bancar din Elvetia. Autoritatile germane au platit si in trecut sume importante de bani pentru a obtine date despre evazionisti. Presiunile exercitate de aceste state au determinat Elvetia sa relaxeze, in ultima perioada, regulile secretului bancar.

Valoarea fondurilor netaxate detinute de cetateni germani in bancile elvetiene este estimata la 200 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri