Dan Adamescu a fost condamnat de instanta suprema , la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca acesta a platit mai multi judecatori de la Tribunalul Bucuresti pentru a obtine o serie de decizii favorabile firmelor sale. Sentinta ese definitiva! conform NEws.ro

Mircea Moldovan, fostul judecator, a fost condamnat prin aceeasi sentinta la 12 ani si doua luni de inchisoare, fostul judecator Ion Stanciu a primit 3 ani si patru luni de detentie, iar fosta judecatoare Elena Roventa a fost condamnata la patru ani si sase luni de inchisoare.

Totodata, fostul judecator Ciprian-Sorin Viziru a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani si patru luni de detentie.

La ultimul termen al procesului, aparatorii fostului judecator Mircea Moldovan au cerut anularea raportului de expertiza a inregistrarilor de la dosar, dar si anularea acestora in integralitatea lor, cereri respinse de judecatori.

“Am cerut DNA sa ne spuna cine a pus in executare mandatele de inregistrare. Mandatele au fost puse in executare de serviciul tehnic al DNA, deci decizia Curtii Constitutionale privind indepartarea interceptarilor efectuate cu ajutorul SRI nu-si gaseste corespondent in acest dosar”, a sustinut presedinta completului de judecata, Simona Cristina Nenita.

Fostul judecator Ion Stanciu a recunoscut acuzatiile

Un alt inculpat, fostul judecator Ion Stanciu, a recunoscut acuzatiile, dar a solicitat o noua condamnare, mai mica si cu suspendare, dupa ce, pe fond, a primit trei ani si opt luni de inchisoare cu executare. “Nu-i normal sa i se interzica prin decizie judecatoreasca sa mai practice profesia de jurist, ci doar pe cea de magistrat”, a sustinut avocatul acestuia.

Aparatorul fostei judecatoare Elena Roventa a cerut ca aceasta sa fie achitata deoarece fapta nu exista si a a primit o pedeapsa de cinci ani si 10 luni, in prima instanta, fara probe.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca cei patru judecatori au pretins si primit, personal sau prin intermediari, sume de bani sau bunuri in scopul:

- de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor
- modalitatii de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari,
- desemnarii preferentiale a unor administratori judiciari,
- atribuirii preferentiale a unor dosare de insolventa,
- pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator.
De exemplu, in schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecatorul Moldovan Mircea se angaja sa atribuie preferential, unor societati/practicieni in insolventa, anumite "dosare bune”. Prin sintagma ”dosare bune" in materie de insolventa se intelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce genereaza obtinerea unor venituri substantiale de catre societatea de insolventa, precizeaza DNA.

Potrivit rechizitoriului, Mircea Moldovan a primit bani si bunuri in valoare de 29.935 lei, Ion Stanciu a primit 15.000 de euro si 7.300 de lei, Elena Roventa a primit 23.000 de lei, iar Ciprian-Sorin Viziru - 10.000 de lei.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri