Cel mai mare diamant portocaliu din lume, cu o valoare cuprinsa intre 17 si 20 de milioane de dolari, va fi scos la licitatie pe 12 noiembrie, la Geneva, de casa Christie's, informeaza AFP.

"Este o piatra pretioasa exceptionala", de o culoare deosebit de intensa, care capteaza lumina din toate unghiurile, a declarat expertul Jean-Marc Lunel, responsabil cu departamentul de bijuterii al casei Christie's la Geneva.

Acest diamant este cel mai valoros lot de la aceasta licitatie de bijuterii scumpe, organizata de casa Christie's la Geneva, in luna noiembrie a fiecarui an.

Diamantul portocaliu cantareste 14,82 de carate si are marimea unei migdale. Numele vanzatorului nu a fost comunicat, dar piatra pretioasa a fost gasita in Africa de Sud, scrie Mediafax.

Vanzarea va avea loc in ajunul licitatiei organizate de Sotheby's, casa de licitatii rivala, care propune amatorilor cel mai mare diamant roz din lume, la un pret estimat de 60 de milioane de dolari.

Printre celelalte piese rare scoase la licitatie de casa Christie's fac parte un colier Van Cleef cu diamante ti smaralde - ce a apartinut printesei Fawzia din Egipt -, estimat la 3,7 milioane de dolari, brota "Coasta de Azur" creata de Anna Hu, estimata la 3,5 milioane de dolari, ti o cutie cu o sticla de whisky vechi de 45 de ani ti din care s-au fabricat doar 15 litri, estimata la 330.000 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri