Unii romani strang si un an intreg bani ca sa-si permita o vacanta putin mai departe de Bulgaria. Anca Duse, in schimb, este prima persoana din Romania care va vizita Dubai, Kenya, America Centrala, America de Sud, Noua Zeelanda si alte tari de pe glob doar pentru ca primeste salariu.

Jobul Ancai este de fapt un proiect, "Round the World", initiat de grupul Eurolines Romania, din care fac parte 20 de companii si agentiile TUI TravelCenter, in colaborare cu gigantul german TUI. Proiectul, lansat in premiera pe piata romanesca de o companie de turism, costa 100.000 de euro, din care suma de 50.000 euro va fi asigurata de Eurolines si restul de World of TUI.

Anca Duse lucreaza de sapte ani ca advertising manager in grupul Eurolines Romania, condus de Dragos Anastasiu, iar de la sfarsitul lunii martie va avea cel mai ravnit loc de munca din tara. Cea mai invidiata angajata din Romania va incepe ceea ce pentru multi romani va ramane doar un vis: o calatorie in jurul lumii, prin 25 de tari, care va strabate globul pamantesc de la un capat la altul, din America de Sud pana in Noua Zeelanda.

Astfel, Anca va strabate intr-un an de zile 60.000 km pentru a vizita si analiza 200 de locuri unice de pe planeta. Calatoria ei presupune documentarea in scris, fotografii si imagini video despre experienta in destinatiile vazute, care va aparea pe o platforma dedicata proiectului "Round the World" si pe retelele sociale ale companiei, prin care clientii companiei sa cunoasca cat mai bine locurile in care vor sa ajunga.

Cat timp va sta Anca in fiecare tara: "Vom explora si rute mai putin batute."

Angajata Eurolines a povestit, pentru wall-street.ro, ca va petrece in medie cate doua saptamani si jumatate in fiecare din cele 25 de tari. "In realitate, el variaza de la 1 saptamana la o luna, in functie de interesul nostru pentru acea destinatie, suprafata tarii si atractiile sale. Nu am limita experienta la un numar clar de orase, mai ales ca multe dintre atractiile vizate sunt in afara lor. Sigur ca vom vizita destinatiile turistice, insa vom explora si rute mai putin batute, pentru a genera continut nou", a explicat Anca Duse.

Traim intr-o perioada in care calatoriile devin din ce in ce mai accesibile.

Anca Duse va povesti despre destinatiile vizitate pentru diferite categorii de public, de la oameni care vor sa cheltuiasca cat mai putin pe o vacanta pana la oameni care ar da oricat pe o vacanta si sunt interesati mai degraba de ce mai bune conditii din acele destinatii. "Avem marele noroc sa traim intr-o perioada in care calatoriile devin din ce in ce mai accesibile. Cred ca niciodata nu a fost mai simplu, mai facil, sa ajungem dintr-un loc in altul. Acest lucru a incurajat mobilitatea si a sustinut dorinta de aventura si de explorare a oamenilor. Sigur ca sunt costuri, eu nu cred in acele articole care promit sa ne invete cum sa calatorim fara sa scoatem bani din buzunar. Insa pot spune ca o calatorie poate fi valorizata si traita din plin atat in varianta cu rucsacul in spate si cazare in sistem couchsurfing sau hostel, cat si la hoteluri de 5 stele. Sunt experiente diferite si acest proiect va povesti despre toate", ne-a spus angajata Eurolines.

Astfel, Anca Duse spune ca va experimenta toate nivelurile de cazare, insa cel mai mult hotelurile de 3 stele sau 4 stele, mai ales ca cei mai multi clienti ai grupului prefera acest tip de cazare. Pana in martie 2015, romanca isi va spune parerile despre experientele in destinatiile vizitate, inclusiv despre lucrurile mai putin placute, din Europa, America, Africa si Asia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri