Sandbanks, din Marea Britanie, este unul dintre cele mai costisitoare locuri in care sa locuiesti, ocupand pozitia a patra in lume in ceea ce priveste pretul terenurilor. Cu toate acestea, zona nu este imuna la criza creditelor din domeniul imobiliar, dupa cum relateaza Telegraph.
Proprietarii resedintelor de lux din intreaga lume sunt obligati sa-si paraseasca locuintele, ca urmare a faptului ca nu reusesc sa-si achite creditele ipotecare.

Ultimele cifre arata ca numarul caselor care intra in posesia bancilor a crescut cu 71 la suta, aceasta actiune avand loc o data la fiecare 11 minute.

Proprietarii unei case cu cinci dormitoare din Sandbanks au resimtit efectele crizei financiare atunci cand, fiind afectate afacerile lor din domeniul imobiliar, nu si-au mai permis sa achite creditul de 7.600 euro pe luna, iar casa lor a intrat in proprietatea Clydesdale Bank.

De asemenea, agentia imobiliara Tailor Made din Sandbanks vinde o proprietate care acum doi ani valora 2 milioane euro la pretul de 1,4 milioane euro. Cu toate acestea, cumparatori interesati asteapta inca un discount mai mare.

“Aceste doua case luate in posesie de banci reprezinta primul caz de acest gen din ultimii 14-15 ani in Sandbanks”, declara Robert Dunford, actionar al agentiei imobiliare Tailor Made.

Strada principala din Sandbanks este cunoscuta sub denumirea de “strada milionarilor”, iar pretul terenurilor in aceasta zona se afla pe locul patru in topul celor mai scumpe din lume, printre rezidenti numarandu-se managerul clubului de fotbal Tottenham Hotspur, Harry Redknapp.

Toate acestea vin pe fondul esecului unei licitatii din Cardiff, in urma careia nu s-a vandut nici unul dintre cele 74 imobile, case si apartamente, in ciuda faptului ca apartamentele evaluate initial la pretul de 250.000 euro erau oferite in schimbul sumei de 38.000 euro.

Ultimele cercetari arata faptul ca un sfert dintre proprietatile private cu valoare de peste un million de euro nu mai sunt locuite momentan. Astfel, aproape 280.000 dintre aceste case se afla intr-o stare proasta sau sunt parasite de mai bine de sase luni, conform studiilor realizate de catre Halifax, cel mai mare creditor din Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri