Restaurantul din Copenhaga, condus de bucatarul-sef Rene Redzepi, a urcat de pe locul trei, ocupat in 2009, pe prima pozitie a clasamentului in 2010, scrie Big Hospitality.

El Bulli, care pana anul trecut a ocupat prima pozitie a topului pentru patru ani consecutiv, a trecut astfel pe locul doi, fiind urmat pe podium de The Fat Duck, care anul trecut era considerat ca fiind al doilea in topul celor mai bune restaurante din lume. Noma a fost inclus in top pentru prima data in 2006, atunci cand ocupa locul 33, pentru a urca in 2009 pe locul 3.

“Cand am inceput aceasta afacere, acum 7 ani, nici unul dintre noi nu-si imagina ca vom ajunge atat de departe. Restaurantul nostru este dovada ca, daca ai echipa potrivita, totul este posibil”, a declarat Rene Redzepi, in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, la London's Guildhall.

Ferran Adrià, bucatarul sef de la El Bulli, a anuntat la inceputul acestui an ca va inchide restaurantul pentru o perioada de doi ani, in 2011 si 2012, pentru a analiza toate tehnicile si stilurile folosite in retetele specifice El Bulli in ultimii 30 de ani, iar acest demers se va concretiza prin publicarea unei enciclopedii detaliate.

Castigatorii celor mai importante premii:

Cel mai bun restaurant din lume: Noma
Cel mai bun restaurant din Europa: Noma
Cel mai bun restaurant din America de Nord: Alinea
Cel mai bun restaurant din America de Sud: D.O.M
Cel mai bun restaurant din Africa: La Colombe
Cel mai bun restaurant din Asia: Les Créations de Narisawa
Cel mai bun restaurant din Australia: Quay
Cea mai mare urcare in top: Daniel, Statele Unite
Cea mai inalta intrare in top: Schloss Schauenstein, Elvetia

Cititi aici lista intreaga a celor mai bune 50 de restaurante din lume.

Cel mai bun restaurant din lume se inchide pentru doi ani

Cel mai bun restaurant din lume se inchide pentru doi ani