Tuborg Green Fest presented by Sonisphere inseamna trei zile de muzica rock,15 trupe costuri ce se ridica la valori de 7 cifre in euro si sute de persoane implicate in echipa de organizare pe durata zilelor cu concerte. Cum se organizeaza insa cel mai mare festival din Romania al anului 2010?
Tuborg Green Fest a ajuns la a doua editie in Romania. Editia de anul trecut s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, accesul a fost gratuit, iar trupele care au concertat in cele 3 zile au fost grupate pe stiluri muzicale.

Anul acesta, Tuborg Green Fest presented by Sonisphere este 100% dedicat rockului, cu trupe de referinta pentru acest gen muzical, printre care Manowar, Rammstein, Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax sau Alice in Chains”, spune Doron Zilberstein, vicepresedinte marketing la Tuborg Romania.

In ceea ce priveste costurile organizarii unui astfel de festival, Denise Sandulescu(foto), director general D&D East Entertainment, organizatorul evenimentului, spune ca un astfel de festival necesita resurse importante, atat financiare, cat si umane.

“Nu exista un cost fix, insa pentru 3 zile de show-uri de asemenea anvergura, care implica nume importante ale scenei rock mondiale, acesta e compus din 7 cifre. Daca vreti sa facem o comparatie, putem asemana mecanismul de organizare cu o uzina, fara sa exageram deloc”, adauga ea.

Trupele participante la festival sunt alese in functie de o serie de criterii dupa care se ghideaza organizatorii. In primul rand, se tine cont de specificul festivalului, iar Tuborg Green Fest presented by Sonisphere este un festival rock. La aceasta se mai adauga si faptul ca trupele sunt selectate, in principal, dintre cele care au un raspuns bun din partea publicului roman. Nu in ultimul rand, conteaza si care dintre aceste trupe sunt disponibile pentru perioada respectiva – mai exact cele care au in planurile proprii organizarea unui turneu european in aceasta perioada.

“Multe formatii fac pauza de un an sau chiar doi intre doua turnee continentale sau mondiale pentru a se relaxa sau pentru a inregistra materiale discografice noi si atunci sunt imposibil de angajat pentru a participa intr-un spectacol sau festival”, declara Denise Sandulescu.

Pregatirile pentru organizarea festivalului au inceput cu aproximativ un an inainte, pentru ca trupele mari isi programeaza turneele cu mult timp in avans. Un alt motiv este si acela ca exista foarte multe lucruri care trebuie puse la punct din vreme, cum ar fi inchirierea unei locatii, iar Denise Sandulescu considera ca Romania duce o lipsa acuta de locatii de spectacol.

Pregatirile incep cu o echipa restransa, dar pe perioada celor 3 zile de festival se ajunge la mai multe sute de oameni implicati – incepand de la echipele tehnice care monteaza productia de spectacol (scena, instalatii de sunet si lumini), politie, jandarmi, companii de paza, salvare, pompieri, oameni de catering, voluntari sau salubritate”, adauga Sandulescu.

Tot de organizare tin si cerintele speciale pe care le are fiecare trupa inainte de concert. Printre preferintele membrilor trupei Alice in Chains, care vor fi prezenti pe scena de la Romexpo duminica, 27 iunie, se numara berea premium cu si fara alcool, vinuri Pinot Grigio sau Sauvignon Blanc, dar si ceaiuri si guma de mestecat fara zahar. Din meniu nu vor lipsi fructele, in special merele, care sunt preferatele staff-ului si artistilor.

Trendul vegetarian este valabil si in cazul trupei Anthrax, acestia solicitand in mod expres ca meniul vegetarian sa fie gatit de personal specializat in acest domeniu. In cazul preparatelor din carne, nu este acceptata sub nicio forma carnea de porc, iar in materie de fructe Anthrax prefera ananasul, bananele, capsunile si afinele, spune declara Denise Sandulescu.

“Manowar sunt pana in acest moment cei mai exigenti, acestia solicitand catering permanent, de la sosirea la locatie si pana la finalul concertului. Printre cerinte se numara cafeaua proaspat rasnita, apa fierbinte si ceaiuri asortate, apa imbuteliata, sucuri de fructe, lapte (degresat partial si total), lapte de soia, gheata, paini asortate sau fructe proaspete, spune Denise Sandulescu.

De asemenea, organizatorii vor trebui sa le puna la dispozitie un fel de mancare cald care sa nu contina ceapa, din cauza unei alergii severe a unuia dintre membrii staff-ului Manowar. In materie de bauturi alcoolice, membrii trupei au solicitat un vin rosu italian, Amarone della Valpolicella, numai din anii 1990, 1995, 1997, 1999, 2001 sau 2003.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri