15 Iulie 2010 in Lifestyle

Biografie: Ce lasa in urma cantareata Madalina Manole


Biografie: Ce lasa in urma cantareata Madalina Manole
Madalina Manole, supranumita "Fata cu parul de foc", una dintre vocile cele mai bune ale Romaniei, a decedat in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, lasand in urma o cariera de succes inceputa la varsta de 15 ani, un sot si un copil in varsta de un an, dar si refrene de neuitat.

Madalina Manole si-a facut debutul in muzica folk intre 1982 si 1985, cand a devenit membra a cenaclului "Serbarile Scanteii Tineretului" condus de Lucian Avramescu si a facut parte din duetul Alfa si Beta. Intre 1985 si 1988 a studiat canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arta, la clasa condusa de Ionel Tudor si Mihaela Runceanu.

In 1988 Madalina Manole a debutat la Festivalul National Mamaia, unde a obtinut o mentiune cu melodia "Un om sentimental". Participarea la festival a marcat inceputul colaborarii cantaretei cu compozitorul Serban Georgescu, care avea sa-i devina mai tarziu si sot pentru 15 ani.

Intre 1990 si 2000 Madalina Manole a sustinut peste 3.000 de concerte si a lansat cantece de mare succes, printre acestea numarandu-se "Te-am vazut, mi-ai placut", "Fata draga", "Ei si ce", "Vreau sa uit", "Cand dansez cu tine" si "Tu n-ai avut curaj".

Cititi mai multe despre viata cantaretei pe 9AM.ro.

Recomandare Un restaurant pe saptamana: La Mangerie conduce in batalia franco-italiana (o cronica subiectiva)
Citeste si

mai multe articole din Lifestyle