Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingurile atribuite datoriilor pe termen lung in moneda locala si straina ale Dogan Yayin Holding (DYH), detinatorul postului romanesc Kanal D, la \"B+\", perspectivele pentru ambele ratinguri fiind pozitiva, a anuntat agentia de rating.
Operatiunea de rating survine dupa ce ziarul de top detinut de DYH, Hurriyet, a anuntat ca urmeaza sa achizitioneze pana la 100% din actiunile Trader Media East Limited (TMEL), pentru 10 dolari pe actiune, ceea ce evalueaza intreg pachetul de actiuni TMEL la 500 milioane dolari. Desi este posibil sa existe efecte negative ale acestei tranzactii, Fitch considera ca oferta facuta de publicatia din Turcia reprezinta "un pas important pentru aspiratiile grupului media pentru cresterea regionala in Rusia, Comunitatea Statelor Independente si Europa de Est".

Directorul grupului de presa german, Axel Springer, a semnat un contract prin care va cumpara 25% din actiunile celui mai mare trust media din Dogan, pentru 375 de milioane euro, anuntau, in luna noiembrie, reprezentanti ai holdingului. Aceasta tranzactie evalua intreg pachetul de actiuni ale grupului turcesc la 1,5 miliarde euro. Fitch considera ca vanzarea a 25% din actiunile companiei catre Springer va atenua efectele tranzactiei ce urmeaza sa fie facute de Hurriyet, informeaza NewsIn.

DYH este detinut de Dogan Sirketler Grubu A.S., compania de holding a magnatului Aydin Dogan si familia sa, in proportie de 63,02%. Prin compania sa, Dogan mai detine si Petrol Ofisi, cel mai mare distribuitor de petrol din Turcia.

Compania din Turcia a mai cumparat, in septembrie 2005, Star TV pentru 306,5 millioane dolari.

Dogan Media a obtinut licenta de emisie pentru Kanal D, de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pe 30 mai 2006. Reprezentantii postului, care au anuntat o investitie de 35 de milioane de euro in Romania, au spus initial ca isi vor incepe emisia in luna septembrie 2006, moment amanat pentru anul acesta. Televiziunea generalista Kanal D va emite cel mai probabil din luna februarie 2007.

DYH, cel mai mare holding media din Turcia, detine posturile Kanal D, CNN Turk si Star TV si controleaza circa 65% din presa scrisa din Turcia, inclusiv ziarele de mare tiraj, precum "Hurriyet", "Milliyet" si "Fanatik".

Potrivit agentiei de rating, un calificativ de "B" arata un grad speculativ mare al respectivei companii. Acest rating semnifica un risc semnificativ, pastrat, totusi, in anumite limite ale sigurantei. Obligatiunile financiare sunt indeplinite, insa capacitatea de a plati depinde de o serie de anumiti factori, precum mediul economic si al afacerilor, spune agentia de rating.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri