Reclamele se lanseaza intr-un nou spatiu, cel al jocurilor video. Sumele ce se vor cheltui in acest spatiu vor atinge 650 mil. dolari (427 mil. euro) in 2012, fata de 295 mil. dolari (193 mil. euro) cat s-a inregistrat in 2007 in Statele Unite, conform eMarketer.
Cheltuielile alocate pentru publicitatea din jocurile video sunt generate de o industrie vibranta, care se afla in continua crestere.

Analistii eMarketer estimeaza ca, in 2012, vanzarile in domeniul jocurilor video de software si hardware vor creste, atingand 21 de mld. de dolari (13 mld. euro). Conform unui studiu eMarketer, vanzarile la jocurile video atingeau anul trecut 15 mld. de dolari (9,8 mld. euro).

“In timp ce alte sectoare ale entertainmentului digital se lupta cu o industrie potrivnica si cu piraterie, afacerile cu jocuri video se afla intr-o perioada extrem de buna in Statele Unite”, a declarat Paul Verna, Senior Analyst la eMarketer.

In plus, conform Entertainment Software Association, aproximativ noua jocuri au fost vandute la fiecare secunda in Statele Unite, pe parcursul anului 2007.

De asemenea, analistii comScore au sesizat ca jocurile video, consolele si accesoriile au fost pe primele locuri in topul celor mai bine vandute categorii de produse din Statele Unite, in a doua si a treia parte a anului trecut, precum si in timpul sarbatorilor de iarna.

“Pentru cel mai mare retailer online, Amazon.com, sezonul vacantei de iarna din 2007 a fost cel mai profitabil din istoria siteului, succesul vanzarilor sale fiind atribuite jocului Nintendo Wii”, a spus Verna.

La momentul actual, industria cunoaste un asemenea profit si datorita faptului ca jocurile nu mai sunt destinate doar tinerilor. Jocurile video au ca si consumatori si o alta categorie de cumparatori, femei casatorite care se intalnesc cu prietenele pentru a juca tenis de masa sau pensionari care utilizeaza jocurile impreuna cu nepotii lor, a afirmat analistul eMarketer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri