Doisprezece agentii media din Romania vor concura la prima editie a Competitiei de Scurtmetraje Documentare Discovery, in urma careia vor avea sansa de a-si vedea productiile proprii difuzate pe canalul Discovery Channel.
Agentiile media care participa la aceasta competitie sunt: McCann, MecGlobal, OMD, Zenith Media, Initiative Media, Media Investment, House Of Media, McCann 2, Starcom, Mindshare, United Media, Brand Connection.

"Aceasta competitie este conceputa special pentru agentiile de media, deoarece am dorit sa le implicam efectiv in realizarea unui documentar Discovery Channel si sa le aratam care sunt valorile de brand ale acesui post. Sunt convins ca va fi o experienta captivanta si instructiva pentru toate echipele implicate", a declarat directorul de vanzari publicitate pentru Discovery Channel Romania, Vlad Tudosie.

Inainte de a incepe efectiv filmarile, toate echipele participante la acest proiect au fost instruite de experti Discovery Networks in cadrul unui workshop special. Participantii au fost instruiti de Lisa Weinbrenn, directorul de dezvoltare productie din cadrul EMEA, in cadrul Discovery Networks EMEA. Echipele au primit indicatii despre cum sa utilizeze camera de filmat si cum sa implementeze valorile Discovery Channel in documentarele lor de scurt-metraj.

Fiecare echipa a avut la dispozitie o saptamana pentru a scrie, regiza si produce un documentar de scurt-metraj, bazat pe urmatoarele principii Discovery: productiile trebuie sa prezinte povesti interesante, intr-o maniera originala, captivanta, fara a distorsiona realitatea. Materialul brut al fiecarei echipe a intrat apoi in post-productie, fiind montat de catre profesionisti, pe baza indicatiilor unui membru al echipei.

"Ii incurajam pe participanti sa fie creativi, dar in acelasi timp ne dorim ca povestile lor sa atraga un public larg, sa starneasca emotii si empatie. Filmele trebuie sa dea de gandit publicului, asa cum fac toate programele Discovery Channel", a adaugat Vlad Tudosie.

Documentarele de scurt-metraj vor fi evaluate de reprezentanti ai Discovery Networks EMEA, Discovery Romania si experti din industria de film locala. Echipele castigatoare vor fi anuntate in luna septembrie, in cadrul Galei de Premiere, fiind recompensate cu camere de filmat digitale. In plus, cele mai bune productii, care intrunesc criteriile Discovery Channel, au sansa de a fi difuzate pe Discovery Channel, in Romania.

Discovery Networks Europa Centrala opereaza in prezent cinci canale de televiziune in aceasta regiune: Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Travel & Living, Discovery World si Discovery Science. Pe langa acestea, in Polonia, sunt disponibile si Discovery Historia si Discovery HD.

Discovery Communications este compania numarul unu in lume in productia de programe documentare, ajungand in casele a peste 1,5 miliarde de abonati, din peste 170 de tari. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, exista 12 marci Discovery, disponibile unui numar de 190 milioane de abonati din 103 tari, oferind programe adaptate in 24 de limbi.

Discovery Communications este proprietate a Discovery Holding Co. Advance/Newhouse Communications si a lui John S. Hendricks, fondatorul si presedintele Discovery.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri