Pe piata romaneasca a televiziunilor digitale prin satelit a aparut un nou actor. Este vorba despre Focus Sat, lansat la sfarsitul saptamanii trecute.

Am inceput sa lucram la primul proiect romanesc de televiziune digitala prin satelit, cu mai mult de doi ani inainte de lansare. A fost un proiect dificil, dar foarte interesant. Ne bazam pe o strategie de piata dinamica si foarte creativa, precum si pe tehnologie de ultima ora a declarat presedintele Focus Sat Romania, Cristinel Popa. El spera ca televiziunea prin satelit va fi un succes, cu atat mai mult cu cat din luna mai, UPC, unul din cei mai mari jucatori din lume de pe piata televiziunii (prin cablu si satelit) a cumparat 50% din actiunile Focus Sat.

Focus Sat foloseste o platforma de televiziune DTH. Platformele de televiziune DTH (Direct To Home) au avantajul ca ofera abonatilor lor o claritate a imaginii si a sunetului asemanatoare cu ale unui DVD. O platforma DTH acopera in totalitate teritoriul tarii, ceea ce reprezinta un alt avantaj al acestui gen de televiziune.

KIT -ul de receptie satelit cuprinde: o antena de receptie satelit (de mici dimensiuni 60 cm), LNB-ul pentru antena, sistemul de prindere al antenei, cablu coaxial si conectica specifica, cartela de acces a serviciului DTH. Kitul complet il costa pe client 9.900.000 lei (990 RON). O data ce echipamentul este instalat la domiciliul abonatului, acesta este gata sa receptioneze programele de televiziune dorite. Abonatul nu trebuie decat sa-si achizitioneze cartelele preplatite ale operatorului DTH pentru a putea sa isi incarce contul personal (similar ca si in cazul operatorilor de telefonie mobila).


Plata serviciilor se face prin cartele preplatite, asemanator ca in cazul telefoniei mobile


In cazul in care clientul ajunge foarte aproape de terminarea creditului din contul sau, acesta va primi un mesaj pe ecranul televizorului prin care i se reaminteste acest aspect. Daca nu mai vrea sa receptioneze o perioada posturi de televiziune (nu are bani sau este plecat in concediu), nu este nici o problema, nefiind un serviciu care este facturat.Grila de programe are in prezent 37 de posturi, iar in curand vor putea fi vizionate HBO, Cinemax, AXN si programe de filme in regim PPV (pay-per-view). De asemenea se pot receptiona 20 de posturi radio. Exista programe tv si radio necodate pe satelitul Thor ce pot fi receptionate cu acest receptor: OTV, DDTV etc.

Dupa 1 noiembrie, vor fi disponibile 3 pachete: Satelit, Satelit Plus si Satelit Max. Fiecare va costa 189.000 lei (18,9 RON). Satelit Plus si Satelit Max pot fi achizitionate numai cu pachetul de baza - Satelit. Pretul nu include TVA. Pana la 1 noiembrie, abonatii pot viziona promotional toate programele disponibile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri