Compania Pro TV SA, detinuta de grupul Central European Media Enterprises (CME), a afisat pentru primele sase luni ale acestui an o cifra de afaceri de 84,5 mil. dolari, in scadere cu aproximativ 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit operational de 22,5 mil. dolari, in declin cu 63% fata de intervalul similar din 2008.
Pro TV SA, care detine posturile de televiziune Pro TV, Pro Cinema, Acasa, Sport.ro, MTV si Pro TV International, a raportat pentru al doilea trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 48,8 mil. dolari, fata de 79,8 mil. dolari in aceeasi perioada din 2008.

De asemenea, profitul operational al Pro TV SA a scazut in trimestrul II cu aproximativ 59%, pana la 15,4 mil. dolari.

La nivelul intregului grup CME, afacerile au scazut cu 38% in primele sase luni ale acestui an, pana la 327,4 mil. dolari, in timp ce profitul operational s-a contractat cu 76%, pana la 45,1 mil. dolari. Pierderile din prima jumatate a anului s-au ridicat la 20,4 milioane dolari, comparativ cu un profit net de 77,9 milioane dolari, in perioada echivalenta din 2008.

“Piata globala de publicitate s-a intors la un nivel similar cu cel din 2007, un proces dureros pentru noi toti. Puterea brandurilor si afacerilor noastre a fost demonstrata pe tot parcursul crizei prin cresterile de audienta si cote de piata in toate pietele principale in care activam. Asteptam acum o revenire a pietei”, declara Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME.

Rezultatele financiare ale companiei vin in contextul in care CME a anuntat semnarea unui acord cu managementul MediaPro, pentru achizitionarea MediaPro Entertainment (MPE), intr-o tranzactie complexa, estimata de banca americana Merrill Lynch la 97,6 milioane de dolari.

In schimbul diviziei de entertainment MPE, seful MediaPro, Adrian Sarbu, va primi 10 milioane de dolari cash, 2,2 milioane de actiuni CME si i se va oferi posibilitatea sa cumpere, in viitorul apropiat, inca 850.000 de actiuni, la pretul de astazi (21,75 de dolari bucata).

CME este o companie media care opereaza mai multe statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est cu o populatie totala de aproximativ de 97 de milioane.

Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri