Organizatiile profesionale din mass-media cer Guvernului modificarea procedurii fiscale si acordarea de facilitati ziaristilor si distribuitorilor de presa, masuri care ar trebui sa previna disparitia business-urilor de presa independente.
Apelul catre Guvern, semnat de 12 organizatii media, prezinta pe scurt situatia peisajului media romanesc: vanzarile in presa scrisa s-au redus cu 30% fata de anul trecut; peste 1000 de angajati si-au pierdut locurile de munca; bugetele de reclama s-au injumatatit; cateva zeci de publicatii au disparut; salariile au fost taiate cu pana la 50%.

“In pofida restructurarii, caderea industriei media continua. Combinata cu diminuarea puterii de cumparare a populatiei si cu amplificarea somajului, degradarea industriei media conduce la restrictionarea accesului publicului la informatie”, considera liderii organizatiilor preofesionale.

Ei cer inceperea de urgenta a discutiilor intre reprezentantii Guvernului si cei ai organizatiilor sindicale, patronale si profesionale din mass-media pentru a identifica masuri anti-criza. Printre propunerile semnatarilor se numara simplificarea procedurii de aplicare a fiscalitatii, acordarea de facilitati ziaristilor si distribuitorilor de presa.

“In absenta acestor masuri, presa nu va disparea, insa vor rezista numai marile trusturi de presa finantate de grupurile industriale ori politice pe langa care functioneaza. Din nefericire, cea eliminata va fi presa independenta si, odata cu aceasta eliminare, accesul publicului la informatie obiectiva va disparea”.

Semnatarii apelului sunt: Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, Patronatul Presei din Romania ROMEDIA, Asociatia Patronala a Editorilor Locali – APEL, Asociatia Jurnalistilor din Romania, cotidianele Bursa si Ziua, Federatia Sindicatelor din Societatea Romana de Radiodifuziune, Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din Romania, Sindicatul Lucratorilor din Edituri si Tipografii, Societatea Ziaristilor din Romania, Sindicatul Jurnalistilor Profesionisti si Asociatia Profesionala Mass-Media, Edituri si Tipografii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri