Alexandru Lazescu, instalat de doua luni si jumatate in functia de Presedinte-Director General al Televiziunii Romane (TVR), si-a anuntat planul de redresare financiara si editoriala a televiziunii publice. Acesta include renegocierea contractelor si atragerea de fonduri europene.
TVR inregistra, la 30 iunie 2010, un deficit net record, de 77 milioane lei (circa 18 mil. euro). Veniturile totale, in acelasi interval, au fost de 282 mil. lei, din care 190,5 mil. lei au reprezentat venituri operationale.

Primul obiectiv anuntat de Alexandru Lazescu este reducerea risipei. Pe termen scurt, unul dintre mijloace va fi renegocierea contractelor in derulare. Pe termen mediu si lung, Lazescu vizeaza instrumente financiare viabile pentru gestiunea bugetelor de productie si achizitii de filme, seriale si sport. „Am renegociat deja o parte dintre contractele mari, care au avut ca rezultat ajustarea costurilor, in medie, cu 30%. In unele cazuri, reducerea a fost si de 50%”, a spus Lazescu.

Pe plan editorial, principalul obiectiv este definirea unei identitati clare a canalelor si o remodelare a grilelor. Regandirea modului de promovare si de crestere a vanzarilor din publicitate sunt de asemenea prioritare.

Un al treilea obiectiv strategic al lui Alexandru Lazescu este atragerea de fonduri europene, menite sa diminueze costurile (aferente sistemelor de iluminat si energiei, printre altele), sa creeze o platforma interna de formare profesioniala (Academia TVR) si sa digitalizeze si sa valorifice arhiva TVR.

Noul management al TVR isi propune si cucerirea unui nou public, tanar si dinamic. „In contextul declinului canalelor generaliste si al fragmentarii audientei – cu care se confrunta si televiziunile publice din alte tari – Televiziunea Romana trebuie sa tina pasul cu noile tendinte si sa se adapteze, creand canale tematice si diversificand continutul”, a spus Lazescu. „Adaptarea la noul context media se va face simultan cu indeplinirea misiunii fundamentale a TVR: aceea de a ramane un serviciu in slujba tuturor romanilor, din tara si diaspora.”

In final, Lazescu a subliniat ca, dincolo de neajunsuri, institutia pe care o conduce e in fata unei oportunitati unice. TVR mai are 2-3 ani pentru a-si valorifica atuurile, a aratat el. "E adevarat, e o masinarie complicata, cu inertie mare, cu unele instalatii ruginite, cu oameni descurajati si demotivati", a explicat acesta. „Ceea ce uitam adesea, insa, e ca TVR are motoare puternice, resurse de tot felul si oameni foarte valorosi. Sunt competitori care spun ‹Fereasca Dumnezeu sa se porneasca TVR-ul!›".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri