Indienii de la Tata Group sunt cunoscuti pentru constructia cele mai ieftine masini din lume si pentru producerea cele mai ieftine ape filtrate. Ei au stabilit recent un nou record, prin constructia unei case de 720 de dolari intr-o saptamana.
Cea mai ieftina locuinta din lume, casa Nano, costa 720 de dolari (aproximativ 500 de euro), are o suprafata de aproape 20 mp si o durata de viata estimata la 20 de ani, scrie The Independent. Peretii sai sunt captusiti cu fibre de cocos sau cu iuta, potrivit celor de la Tata Group, care planuiesc sa lanseze produsul peste sase-opt luni.

In prezent, indienii testeaza noua locuinta in Bengalul de Vest. Compania isi propune asa vanda casele atat persoanelor fizice, cat si guvernelor, urmand sa lanseze si o versiune mai “spatioasa”, de 30 mp, care va beneficia de un panou solar pentru acoperis si de o terasa.

Tata Group a lansat in 2009 cea mai ieftina masina din lume, care a costat 2.500 de dolari, insa vanzarile nu au fost la inaltimea asteptarilor, din cauza producerii intarziate si a problemelor de siguranta.

Grupul indian Tata include peste 90 de companii din domenii ca IT&C, inginerie, materiale, servicii, energie, produse de consum si chimicale, cu activitati in peste 80 de state. Cele mai importante companii ale grupului sunt Tata Steel, Tata Motors (producatorul autovehiculului Nano), Tata Consultancy Services, Tata Power, Tata Chemicals, Tata Global Beverages, Indian Hotels si Tata Communications.

In Romania, producatorul indian de automobile Tata Motors este prezent prin compania Isotlar Motors care este importatorul direct al marcii pe plan local, distribuind vehicule si piese de schimb.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri