La trei kilometri de centrul Brasovului si la zece kilometri de Poiana Brasov, pe Drumul Poienii, dezvoltatorul Gespi Investments a construit ansamblul Seasons Residence, ce cuprinde 180 de apartamente in opt cladiri cu sase-zece etaje, cu o vedere spectaculoasa asupra orasului, valoarea de piata a proiectului fiind de 45 milioane de euro.
Seasons Residence este dezvoltat in trei faze, in prezent fiind la vanzare primele doua ce insumeaza 129 de apartamente, cu termen de livrare in aprilie 2010. Potrivit reprezentantilor Colliers International, agentul exclusiv de vanzare, jumatate din apartamentele din Seasons Residence au fost deja contractate, in doar trei luni de la inceperea vanzarilor.

Ansamblul are numai doua apartamente pe etaj, suprafetele fiind cuprinse intre 53 si 181 metri patrati construiti, iar terasele pot avea intre 17si 50 metri patrati. Cele mai populare apartamente au fost cele cu doua camere, situate la ultimele etaje, cu terase mari de 50 metri patrati si vedere catre orasul vechi. Pentru acestea, preturile sunt cuprinse intre 135.000 si 150.000 euro plus TVA, fiind incluse un loc de parcare subteran, finisajele si mobilierul de bucatarie. In cazul apartamentelor cu patru camere, preturile ating 284.000 euro plus TVA.

Lucrarile de constructie au inceput in luna martie, pregatirile pentru fundatiile cladirilor din faza I au fost finalizate, iar luna aceasta se va turna fundatia la a patra cladire din prima faza de dezvoltare. Impreuna cu apartamentele vor fi livrate si 236 de locuri de parcare, toate localizate in subteran. Proiectul va oferi si o cladire destinata exclusiv rezidentilor, ce va gazdui sala de fitness, piscina acoperita si compania de administrare a complexului. La livrare, apartamentele sunt finisate cu materialele alese de cumparator dintre cele puse la dispozitie de catre dezvoltator, de la gresia italiana si spaniola la usile anti-efractie.

Profilul celor interesati de ansamblul Seasons Residence este variat, fiind reprezentat de persoane, cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 de ani, cei mai multi de profesie avocati, arhitecti, manageri de companii sau mici intreprinzatori, conform datelor oferite de Colliers. Aproximativ 30% dintre cumparatori locuiesc in Brasov, restul de 70% fiind reprezentati atat de persoane din Bucuresti sau din restul tarii, cat si de persoane cu domiciliul in strainatate.

“Majoritatea cumparatorilor au optat pentru achizitia unor apartamente in Seasons Residence fie ca resedinta permanenta, fie ca locuinta de vacanta. Exista si persoane care au cumparat apartamente ca investitie, avand optiunea ca ulterior sa le inchirieze sau sa le vanda.Avantajul locuintelor din zona de munte este ca se pot inchiria indiferent de sezon, cererea pe acest segment venind din partea turistilor, expatriatilor care lucreaza in Brasov si a altor oameni de afaceri care stau temporar in oras”, a declarat Andreea Preda, coordonator de proiect din partea Colliers Residential Division.

Potrivit unui studiul al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, numarul locuintelor noi care vor fi livrate in Brasov in urmatorii doi-trei ani va depasi 10.000 de unitati, mai mult decat rata de absorbtie, de 1.000-2.000 de locuinte pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri