Ceea ce faci pe Facebook iti afecteaza relatiile sociale cu alti oameni, in „viata reala”? Conform unui studiu realizat de AllFacebook.com si OnlineDating.org, exista o legatura destul de puternica intre activitatile pe cea mai mare retea sociala din lume si interactiunile fata in fata.
Anul trecut, mai multi utilizatori de Facebook si-au schimbat relatia catre „singur(a)”, decat „intr-o relatie” - 24% fata de 31%. Acest lucru influenteaza comportamentul persoanelor cunoscute dar si necunoscute dar cu care esti „prieten” pe Facebook, conform studiului si infograficului realizat de sursele citate.

Doar 3 din 5 utilizatori isi arata statutul relatiilor personale, utilizatorii care sunt mai deschisi spre aceasta comunicare fiind cei din SUA, Africa de Sud, Islanda, Marea Britanie si Canada. In Iordania sunt cei mai multi utilizatori, ca pondere din totalul inscris pe Facebook din acea tara, care afiseaza la status „single”. Finlanda se situeaza la polul opus.

Cateva efecte ale Facebook in viata reala sunt faptul ca utilizarea retelei poate duce la cresterea increderii de sine. Pe de alta parte, a te uita in mod constant si uneori chiar obsesiv la profilul tau poate cauza stres si anxietate, de teama „sa nu ratezi” dialoguri interesante, update-uri ale statusurilor cunoscutilor sau sa nu jignesti cumva cu unele comentarii. Tot factori de stres care se reflecta si in viata de zi cu zi sunt a te imprieteni cu cineva pe care de fapt nu placi sau sa nu fii acceptat de prietenii tai in lista lor.

Vezi in infograficul de mai jos ce activitati de pe Facebook iti pot cauza stres, afecta negativ viata sociala, dar si care sunt factorii pozitivi.

Tu ce parere ai? Consideri ca activitatea de pe Facebook poate avea/are un impact important asupra vietii de zi cu zi? Ai exemple? Comenteaza mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri