Reteaua sociala Facebook a atins sase milioane de romani luna aceasta, Romania clasandu-se in top 35 tari din lume dupa numarul de utilizatori, conform datelor oferite de Facebrands.ro si Quintly.com.

Romania a adaugat in sase luni aproape 650.000 de conturi noi pe Facebook (+12%), in ultimele trei luni inscriindu-se circa 193.000 de noi utilizatori – un trend deci descrescator al noilor veniti. 22% dintre utilizatorii de Facebook din Romania provin din Bucuresti, urmatorul judet fiind Iasi (4,3%).

Inna ramane pagina cu cele mai multe like-uri din Romania, datorita statutului international al cantaretei (8,8 milioane de fani), la mare distanta situandu-se Alexandra Stan (2,6 milioane de fani) si Akcent (2,2 mil. fani).

Romania are acelasi numar de utilizatori cu Ecuador si cu 200.000 mai multi ca Maroc.

Polonia este singurul stat din fostul bloc comunist care are mai multi utilizatori de Facebook decat Romania – 10,8 milioane. Bulgaria are circa 2,1 milioane de utilizatori, Ungaria 4,4 milioane, Ucraina 2,6 milioane si Cehia 4 milioane de useri.



Spre deosebire de mai multe tari din regiune, ponderea barbatilor si femeilor pe Facebook in Romania este de aproximativ 50%-50%, la o penetrare de 28% din intreaga populatie a tarii.

60% din utilizatorii Facebook in Romania sunt tineri cu varste cuprinse intre 18-34 de ani. Rata de adoptie cea mai ridicata este in intervalul de varsta 15-24 de ani (34 %). Majoritatea romanilor de pe Facebook au scris pe platforma ca sunt singuri (36%), 33% fiind casatoriti.

In top 35 tari din punct de vedere al numarului de utilizatori ai Facebook sunt cateva state care AU PIERDUT useri de la inceputul anului pana in prezent. Cea mai notabila scadere a fost in SUA, Statele avand si numarul cel mai mare de utilizatori – 168 de milioane. Facebook a pierdut in SUA de la inceputul anului 1,5 milioane de utilizatori (1% din total).



Alte state unde Facebook a pierdut utilizatori sunt Canada (-30.000, echivalentul a 0,15%), Rusia (-920.000, o pondere mult mai mare, de 11%).

In schimb, compania americana a castigat multi utilizatori in statul emergent unde candva era lider incontestabil Hi5.com (unde te poti loga cu contul de Facebook in prezent – n.r.), atragand de la inceputul anului 11,7 milioane useri (+18%).

Paginile cu cei mai multi fani la nivel mondial sunt Facebook for Every Phone cu 261 mil. de like-uri, urmata de pagina Facebook (93 milioane de fani) si, pe locul trei, pagina YouTube. Rihanna si Eminem acopera urmatoarele doua pagini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri