Mai mult de 60% din populatia lumii NU este inca conectata la Internet, iar rata adoptiei este in scadere, rezulta dintr-un studiu al McKinsey & Co, citat de presa internationala.

Intregul stat Myanmar este practic deconectat de la activitatile online ale Omenirii, conform Marketwatch. Etiopia, Tanzania, Republica Democrata Congo si Banglades sunt alte tari in care ponderea populatiei offline este de peste 90%. India, al doilea cel mai populat stat din lume, are 1,06 miliarde de oameni neconectati, echivalentul a 85% din populatie.

In China, 736 de milioane de oameni din 1,36 miliarde nu sunt online, dar rata conectarilor este in crestere. Per total, trei sferturi din populatia offline a lumii locuieste in 20 de tari. In SUA circa 16% din populatie, echivalentul a 50 de milioane de oameni, nu sunt inca conectati la Internet.

Cateva dintre lucrurile care opresc accesul online sunt infrastructura deficitara, precum accesul la retele, acoperirea cu electricitate sau chiar politicile statale. Tarile cu o conectivitate redusa au si mai multi oameni analfabeti si un grad mai mare de saracie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri