Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor Bucuresti (IMP) a depasit Fondul Proprietatea (FP) in topul lichiditatii pe bursa, dupa ce in piata a fost vandut 4,07% din capitalul societatii, la doua ore de la deschiderea sedintei de vineri.
Cel mai probabil intregul pachet a fost vandut de un singur actionar, pretul tranzactiilor din piata regular fiind identic cu cel al unui deal realizat la inceputul zilei.

„Nu stiu niciun actionar care ar fi vrut sa isi vanda din titlurile detinute. Personal eu inca imi mentin pachetul pe care il am deja”, a declarat Dan-Ioan Popp, presedintele companiei, si principalul actionar, cu o detinere de 22,06%.

Al doilea cel mai mare actionar al Impact este Carmen Sandulescu, cu o participatie de 11,61%.

Schimburile cu titluri IMP din piata regular au avut o valoare totala de 2 milioane lei, ele fiind facute la un pret de 0,455 lei/unitate, in scadere cu 2,88%. In piata a mai fost inregistrat si un deal in valoare de aproape 1,7 milioane lei, de asemenea la pretul de 0,455 lei/unitate.

„Cel mai probabil este vorba despre o tranzactie negociata anterior si care a fost marcata astazi in piata, volumul peste media obisnuita a titlurile Impact dovedind acest lucru”, a declarat Mihai Muresian, trader in cadrul firmei de brokeraj Intercapital Invest. „Dupa tranzactiile ceva mai mari de la inceputul zilei, acum presiunea la vanzare a mai scazut, in ask fiind doar 217.000 de actiuni, insa la preturi mult diferite, fapt ce ma face sa cred daca a fost vorba de un singur vanzator mare, acesta a iesit din piata acum”, a mai adaugat Muresian.

La inceputul zilei de vineri, Impact a convocat o adunare generala extraordinara a actionarilor, al carei principal punct pe ordinea de zi este suplimentarea garantiilor aferente unor credite acordate de Piraeus Bank Romania.

Impact Developer a terminat anul 2010 cu o pierdere bruta de 14,6 milioane lei, fata de un castig de 0,5 milioane lei in 2009. La inceputul anului, oficialii companiei anuntasera ca isi propun conservarea valorii patrimoniului detinut precum si cresterea volumului de vanzari de unitati de locuit in paralel cu o crestere mai mare a veniturilor din activitati precum inchirierea si vanzarea de loturi.

In 2011, actiunile IMP au scazut cu 3,2% pe Bursa de la Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri