Fondul Proprietatea (FP) si olandezii de la MEI Roemenie en Bulgarije au reusit sa vanda pe maxime pachete semnificative de actiuni detinute in cadrul Oil Terminal (OIL) si Rompetrol Well Services (PTR). Cele doua companii inregistrasera cresteri semnificative in ultima perioada, raliul oprindu-se insa brusc la finalul zilei de joi.
FP a lichidat in timpul sedintei de joi un pachet de peste noua milioane de titluri OIL, pentru care a incasat un total de 3,3 milioane lei. Tranzactiile au fost facute la un pret mediu de 0,3681 lei/unitate, foarte aproape de maximul intra-day atins de aceste actiuni. De altfel, Oil Terminal se afla joi la cea de-a treia sedinta consecutiva de cresteri cu 15%.

Dupa schimbul realizat de Fondul Proprietatea, cresterea actiunilor Oil Terminal s-a temperat brusc, acestea inchizand la 0,335 lei/unitate, in crestere cu doar 4,5%.

Fondul detinea la sfarsitul anului trecut 58,2 milioane de actiuni in cadrul celui mai mare operator portuar din Romania. La acel moment, pachetul era evaluat la 12,8 milioane lei. Cele 49,2 milioane de actiuni pe care FP le detine in prezent la Oil Terminal valoreaza 16,4 milioane lei.

Tot joi, MEI Roemenie en Bulgarije, unul dintre cei mai importanti investitori institutionali de pe bursa locala, au vandut titluri Rompetrol Well Services de 217.000 lei. Pretul mediu al tranzactiilor realizate de fondul olandez a fost de 0,513 lei/unitate, de asemenea maximul intraday al PTR. Actiunile Well Services au suferit una dintre cele mai drastice scaderi pe finalul sedintei de joi, atunci cand, in mai putin de o ora, acestea au ajuns de la o crestere de 15%, la o depreciere de 5,8%.

La mijlocul sedintei de vineri, Rompetrol Well Services castiga 5,4%, pana la un pret de 0,443 lei/unitate. De cealalta parte, Oil Terminal era suspendata din piata, pentru permiterea desfasurarii AGA Extraordinara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri